Zweetdweilen en watertekort !

Afgelopen zaterdag was het zover: de start van het nieuwe volleybalseizoen in onze Boekelse volley-arena. Onder vlaggengewapper en trompetgeschal trokken de dappere helden van VC Unitas/’t Menneke-Heren-1 ten strijde tegen een weergaloos Panningen. Zij trotseerden weer en wind om met paard en wagen ten velde te komen. Ook de schone jonkvrouwen hadden in de zomer niet stilgezeten en zongen een volledig nieuw repertoire van poëtische teksten en noten. Een warm bad voor De Mennekes die vastbesloten waren een ijzersterke seizoensstart neer te zetten en alle punten voor zichzelf te houden.

Maaaar….. zoals we uit ervaring en uit de oude geschriften weten, zijn Limburgers kneitergoede sportlieden. En dus werd Unitas in de eerste set meteen gewezen op het nieuwe niveau van de huidige competitie. Het zweet dreef al vanaf de eerste set rijkelijk over de vloer. Gelukkig werd dat gemakkelijk met de innovatieve, satijnzachte en super-absorberende jubileumhanddoek gecorrigeerd (Hoeben Hand, de zoon Seldrie Bet en Zwarte Grad heeft nog een hooiwagen vol voor handdoekbehoeftige liefhebbers). De Panningers trokken de set onder triomfantelijk geloei met 21-25 naar zich toe en men zette De Mennekes daarmee meteen op hun plaats. Na die verloren set vloeiden naast het zweet tevens de tranen van de jonkvrouwen rijkelijk, hetgeen de thuisspelers hernieuwde vechtlust bezorgde; de tweede set ging daardoor met 25-18 overtuigend naar het thuisteam.

De derde en vierde set verliepen min of meer volgens hetzelfde scenario en na vier bloedstollende sets stond het dus 2-2 en moest er nog steeds gevochten worden voor de overwinning. Menig atleet speelde op zijn laatste dextro en het water was al op vanaf de derde set. Linke Luc was de grootste pechvogel aangezien hij voor de wedstrijd al geblesseerd raakte aan zijn rechterarm en dus alles met links moest slaan, hetgeen ook voor het publiek regelmatig tot gevaarlijke situaties leidde. De gasten uit Panningen hadden blijkbaar – ondanks hun vééél lagere gemiddelde leeftijd – nog de minste energie overgehouden want ze wisten niet te voorkomen dat De Mennekes met 15-13 nipt de vijfde set – en dus de TOTAALOVERWINNING – binnenvochten. De Boekelse Helden konden daardoor met gepaste euforie terugkijken op een mooie start van het seizoen en danken de massaal opgekomen supporters voor hun toejuichingen en niet-aflatende steun en rekenen op hen bij de volgende wedstrijd!

Terug