Organisatie

Volleybalvereniging VC Unitas kent een rijke historie, die teruggaat tot 1966 en is een vereniging die gekenmerkt wordt door sociale verbondenheid en een gevarieerd en passend aanbod voor iedereen die wil volleyballen.

Volleybal is dé teamsport bij uitstek. Maar ook het functioneren van een vereniging is een teamprestatie. Unitas draait op en dankzij vrijwilligers, die binnen eigen vermogen bijdragen om Unitas de vereniging te laten zijn die wij graag willen zijn. De leden bepalen gezamenlijk het beleid en de uitgezette lijnen worden bewaakt door het bestuur. Dit doen we op allemaal gedreven door de volgende kernwaarden:

  • Beleving – Unitas doet het samen met haar leden, sponsoren en gemeenschap.
  • Samen  – Een gezellige, (financieel) gezonde, samenhorige vereniging die functioneert als een team/familie.
  • Sociaal veilig – Alle normen en waarden van de leden worden in acht genomen. Wij bieden zorg voor onze leden en zijn er voor elkaar.
  • Volleybal – Een kwalitatief en uitgebreid aanbod in zowel zaal- en beachvolleybal, voor iedereen wat wils.
  • Plezier – In iedere activiteit die samen wordt uitgevoerd staat plezier centraal.

Bij Unitas bieden we onze leden een balans tussen sport en sociale activiteiten, met plezier, ontspanning en inspanning. De kern is het bieden van kwalitatief hoogwaardig volleybal en opleiding met een breed aanbod zowel in de zaal als op de beachvelden. 

De prioriteit binnen Unitas ligt op het collectief. Besluiten en keuzes worden gemaakt op basis van belang van de vereniging, daarna van het team, en tot slot voor het individu.