Zware strijd in Panningen voor ’t Uurst

De Menneke’s van het uurste uit Boekel zijn afgelopen zaterdag helemaal naar het Limburgse Panningen afgereisd, om de heren van Olympia te laten zien waarom ze in de top 3 van de poule staan. Drie van de zeven spelers hadden speciaal voor deze wedstrijd nieuwe schoenen aangeschaft, dus dat gaf bepaalde verwachtingen aan deze wedstrijd.

Bij de eerste set was goed te merken dat de Menneke’s nog niet helemaal scherp waren van de lange reis. De heren van Olympia waren fanatiek in de eigen zaal een Unitas had moeite de strakke sprongservice onder controle te krijgen. Voordat Unitas het in de gaten had stonden ze ruim achter en kregen ze de set niet meer onder controle. Deze set eindigde dan ook in de stand 25-11 voor Olympia, een flinke afgang voor de gasten uit Boekel dus.

De afgelopen set gaf aan dat Unitas harder moest gaan werken voor zijn punten. Na een duidelijke toespraak van de aanvoerder Roel Gijsbers werd gefocust en vastberaden aan de 2e set begonnen. Door een goed gebruik te maken van de aanval strak langs de lijn van ‘BBQ-boy’ Jeroen en een stabiele drie meter aanval van aanvoerder Roel werd de set binnengesleept met een spannende eindstand van 22-25.

Nu bewezen was dat Olympia te pakken was, beloofde dat wat voor de 3e set. Het teamgevoel was terug en deze set werd aan beide kanten hard gewerkt om de punten binnen te slepen. De pass van Ruud bleek de stabiele factor, dat kwam vast doordat zijn nieuwe schoenen inmiddels volledig ingelopen waren.  Door de goede passing kon spelverdeler Marijn een strakke en goed te verwerken set-up afleveren. Maar Olympia beaschikte over een sterke service en snelle middenaanval en gaf zich niet gemakkelijk gewonnen. Deze spannende set eindigde in een zenuwslopende 24-26 voor de Menneke’s van Unitas.

Unitas was vastberaden de winst te halen in de vierde set. Dit ging aanvankelijk erg goed door de aanval van Roy die via de handjes van Olympia uitgeslagen werd. Maar door meerdere opstellingsfouten (we laten maar in het midden door wie dit kwam) verloor Unitas twee uiterst belangrijke punten. Waardoor na met 20-24 voorgestaan te hebben de set toch afgegeven werd met 28-26!

Een beslissende 5e set is dus noodzakelijk. In deze set was een hoofdrol voor de weinig gebruikte maar toch stabiele scoorder; middenman Stef. Door de constante set-ups van Marijn wisten de Menneke’s deze set te winnen met 13-15 en was dus de wedstrijdwinst voor de gasten uit Boekel. Na een welverdiend koud biertje zijn de heren daarna moe maar voldaan weer richting huis gereden met drie wedstrijdpunten in de kofferbak.

Terug