Zware pot Heren-1

Door de aangescherpte corona-regels moest de thuiswedstrijd van VC Unitas-Heren 1 op 10 oktober helaas zonder publiek plaatsvinden. Maar het team had attent gereageerd op deze vervelende ontwikkeling en snel een livestream-uitzending van de wedstrijd geregeld. De vaste fans konden dus thuis op de bank de wedstrijd tegen Vocala live volgen via de Facebook-pagina van VC Unitas/’t Menneke.

Het was voor de heren wel een vreemde gewaarwording om zonder de aanmoedigingen van het thuispubliek aan de wedstrijd te beginnen maar daar wist men zich al snel overheen te zetten. Unitas begon sterk en legde genoeg servicedruk aan de dag om Vocala niet de kans te geven het eigen spel te spelen. Daardoor hield Unitas de hele set druk op de ketel en wist een kleine voorsprong tot het einde vast te houden (25-22).

Ook de tweede begonnen De Mennekes goed maar toen de gasten meer grip begonnen te krijgen op de service van Unitas raakten de rollen omgekeerd. Nu had Unitas het lastig en Vocala won deze set met 22-25.

In het derde bedrijf voerde Vocala de druk op en met sterk serveren werd het achterveld van Unitas in de problemen gebracht. Daardoor slaagde spelverdeler Marijn v.d. Krieken er niet in om rust en variatie in het spel te krijgen, de aanvalspatronen werden voorspelbaarder en daar wist de blokkering van Vocala wel raad mee. Unitas verloor deze set vrij kansloos met 13-25, mede als gevolg van het grote aantal netfouten.

In de vierde set zette Unitas alles op alles om in de wedstrijd te blijven maar ook nu was Vocala de betere partij. Het spel bij de gasten was over de hele linie beter en met 20-25 ging ook deze set naar de tegenpartij.

Door dit resultaat staan de Boekelse heren nu derde op de ranglijst met 11 punten uit 4 wedstrijden.

Terug