Zware kluif voor Heren-1

Zware kluif voor Heren-1

Na een mooie overwinning vorige week vrijdag, was het weer tijd voor een thuiswedstrijd, nu tegen Minerva. De ranglijst deed vermoeden dat dit een niet al te zware wedstrijd voor het herenteam van VC Unitas/’t Menneke zou worden; Minerva stond immers op de 7de plek. Maar dat wil altijd nog niets zeggen; ze waren net als Unitas kampioen 2018-2019 geworden en tijdens het inspelen bleek al dat het een tam met veel lengte en aanvalskracht was. Dat kon dus toch nog wel eens een lastige wedstrijd worden

De Boekelse heren kwamen slecht uit de startblokken; het spel was onrustig en onzuiver. Minerva profiteerde direct en bouwde met knap verdedigend en ijzersterk aanvalsspel een stevige voorsprong op. Het herstel bij Unitas kwam te laat en met 18-25 werden de heren stevig met de neus op de feiten gedrukt!

In het tweede bedrijf gingen de teams lang gelijk op, Unitas had veel moeite met het goede spel van de gasten en slaagde er maar moeizaam in om de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. Alles moest uit de kast gehaald worden om zich de Minervanen van het lijf te houden en dat lukte nipt; een 25-23 winst voor Unitas nu.

Maar in de derde set begon Unitas als vanouds te draaien. Het eigen niveau werd weer gehaald en met veel druk op de bal werd Minerva met de rug tegen de muur gezet. Voor het publiek was het genieten geblazen door de vele mooie rally’s en het sterke spel van Unitas met een overtuigende setwinst van 25-15 tot gevolg.

De vierde set wilden De Mennekes natuurlijk ook binnen halen om de overwinning zeker te stellen. Maar ook Minerva was vastbesloten om toch nog voor de winst te gaan en er ontspon zich weer een boeiende strijd. Met 3-mans blokkeringen aan beide zijden en knalharde smashes werd het publiek alweer goed bediend. Stef Peters zag een aanval eindigen op het hoofd van een tegenstander die zoveel sterretjes zag dat hij direct gewisseld moest worden. Unitas bleef de bovenliggende partij en won deze laatste set met 25-20.

Een zwaarbevochten overwinning op een sterke tegenstander – die zeker nog gaat klimmen op de ranglijst – en weer 4 wedstrijdpunten binnen gehaald door de Unitassers.

Door dit resultaat staan de heren nu op plek 2 met een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper en 4 punten minder. De volgende (uit)wedstrijd is op 28 november tegen het als 4e geklasseerde ODI.

Terug