Weer een overwinning voor de Unitas-heren!

Voor de 2e wedstrijd van het seizoen ontvingen de heren van VC Unitas/’t Menneke thuis het Tilburge Gepidae. De heren begonnen de wedstrijd net zo geconcentreerd als de week er voor. Er was voortdurend druk van Unitas op de tegenstander en de tegenstander slaagde er niet in om in het spel te komen. Er werd snel een voorsprong opgebouwd en degelijk spelend kwam die geen moment in gevaar. Met 25-16 was het eerste wedstrijdpunt voor Unitas.

In de 2e set mocht Unitas beginnen met de service en de sterke service van Luc van Hout leidde tot een voorsprong van 8-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat halverwege de set één van de Gepidae-spelers landde op de voet van een Unitas-aanvaller en zijn enkel blesseerde. Het spel lag enige tijd stil vanwege de blessurebehandeling en de vervolgens noodzakelijke wissel. Dan zou je verwachten dat daarna het spel bij Gepidae ontregeld zou zijn maar vreemd genoeg begon Unitas te rommelen en liet de tegenstander steeds dichterbij komen. Maar tegen het einde van de set keerde de rust terug bij de thuisploeg met een 25-20 setwinst als resultaat.

In de derde set leek de angel uit het spel van de thuisploeg. Het serveren was matig; slechts één of twee van de Unitas-spelers wisten servicedruk te produceren, de meeste services konden eenvoudig door de Tilburgers worden omgezet in een goeie pass en dat leidde dan weer tot sterke aanvalsacties. Unitas had het moeilijk, kwam zelfs met 20-23 achter maar de noodzakelijke time-out bracht uitkomst. Degelijk spel bracht beide teams weer naast elkaar en met 27-25 was ook de derde set op het nippertje voor Unitas.

Ook in de vierde set had Unitas het moeilijk en het leek er lang op dat Gepidae alsnog één wedstrijdpunt mee naar Tilburg zou nemen. Coach Casper Verstraten nam een time out en zette zijn laatste redmiddel in: hij beloofde De Mennekes een blad bier als ze ook deze set zouden pakken. En zie; deze belofte deed wonderen. De mooiste actie van de wedstrijd was te zien bij een stand van 20-21. Een aanval van Gepidae ketste van het Unitas-blok en leek buiten het veld te belanden. Een mooie redding van Marijn v.d. Krieken bracht de bal weer terug in het veld. Gepidae zag dat Marijn van zijn plaats was en speelde de bal naar de buitenpositie waar nu dus slechts een éénmansblok van Unitas stond. Scoren leek dus een makkie maar middenblokeerder Sven Kerkhof had zich goed opgesteld en blokte de smash direct bij de Tilburgers tegen de grond! Van zo’n punt wordt je sterk en Unitas trok door en pakte ook de vierde set, nu met 25-22. Casper kon zijn portemonnee trekken…

De volle 5 wedstrijdpunten dus en dat bracht de Unitas-heren na 2 wedstrijden verrassend aan kop van de Promotieklasse. Een prima start van het seizoen dus maar het spel bij Unitas zal met name serverend en blokkerend toch moeten verbeteren om ook tegen de betere teams in deze klasse een vuist te kunnen maken. Maar daar kan aan gewerkt worden, het seizoen is nog lang..

Terug