Wedstrijden VC Unitas/’t Menneke 30 september

De uitwedstrijd van VC Unitas ’t Menneke/Dames-2 tegen VCE/PSV in Eindhoven ging niet zoals het hoorde en dat kwam omdat er iets te weinig leven in het Boekelse spel zat. Achteraf was de conclusie duidelijk; méér beleving en méér spelplezier had een beter resultaat gebracht. Dat het resultaat niet optimaal was, kwam tevens doordat de pass niet helemaal onder controle gehouden kon worden. Het thuisteam serveerde heel erg goed en daardoor had Unitas moeite om de bal netjes naar de spelverdeelster te brengen.  Wanneer de pass wel goed kwam, kon er een prima aanval opgebouwd worden en dan werd er meestal ook prima gescoord. ‘Girl of the match’ aan Boekelse kant was zonder twijfel Loes Janssen. Haar verdediging was super, ze maakte daarin nauwelijks fouten en hield haar team met puike reddingen vaak in de race.

De tegenstander was deze keer helaas iets te sterk en pakte een 4-0 overwinning (25-16, 25-17, 25-10 en 25-18) maar de Unitas-dames zijn vastbesloten de volgende wedstrijd een beter resultaat te boeken!

De meiden VC Unitas ’t Menneke/MB-1 begonnen vol enthousiasme de thuiswedstrijd tegen het team van Were Di uit buurdorp Gemert. Maar al snel bleek de tegenstander een maatje te groot. Vanwege het krachtsverschil konden de Unitas-meiden onvoldoende volleybal-beleving aan de dag leggen, ondanks een leuk gevulde tribune. De Gemertsen hadden een ijzersterke service waar Unitas geen antwoord op had.  Doordat er weinig beweging  in het achterveld was te zien en de concentratie niet optimaal, scoorde Were Di eenvoudig en lukte het niet om eigen aanvallen op te bouwen.  Were Di trok met 0-4 aan het langste eind en nam alle punten mee terug naar Gemert. Een harde les voor de Boekelse speelsters die echter wel meteen hebben besloten in de training heel hard te gaan werken aan meer beweging en enthousiasme. Een leuke uitdaging, zet ‘m op meiden!

Overige uitslagen:

 

Bladel-1 – VC Unitas/’t Menneke Heren-1            :              3 – 2

 

VC Unitas/’t Menneke Dames-1 – Detac               :              1 – 3

 

VC Unitas/’t Menneke MC-1 – Detac                      :              0 – 4

 

VCH Schijndel  – VC Unitas/’t Menneke MA-1     :              0 – 4

 

Terug