Wedstrijden 19 & 20 februari

Wedstrijden 19 & 20 februari

Veerkrachtige optredens van de jongste jeugd

Op zondag mochten de meiden van N4-1 weer eropuit voor drie wedstrijden. Als eerste tegenstander stond Somas Activia 3 op het programma. Een hele sterke tegenstander bleek al snel. Hoewel winst er niet in zou zitten, werden er hele goede rally’s gespeeld. Hierna stonden de Flamingo’s op het programma. Vorige week werd vrij makkelijk gewonnen, maar nu was het een spannende wedstrijd die lang gelijk op ging. Helaas was bij het rustsignaal de stand 20-18 in het voordeel van de Flamingo’s. De meiden van Unitas deden er nog een schepje bovenop en wonnen de tweede set eenvoudig met 26-14. Als laatste stond Somas Activia , een zeer gelijkwaardige tegenstander bleek vorige week . De eerste set werd in het fluitsignaal verloren met 17-16. Weer even een tandje erbij door de meiden, en met goed verdedigingswerk van Maria en Vienna, uitstekende bovenhandsballen van Roos en goede servicebeurten van Julia werd de laatste set eenvoudig gewonnen met 21-16. Weer een middag vol met plezier en blije gezichten!

Succesreeks Meiden B duurt voort

Na twee klinkende zeges een nieuwe kans voor de meiden B om de koppositie te verstevigen. Deze zaterdag is VV Rooi MB1, de nummer twee op de lijst, op bezoek die hun eerste wedstrijd met 3-1 hadden gewonnen. Op papier een gewaagde tegenstander dus en ook qua lengte was dit team net wat groter waardoor dit weleens een pittig potje zou kunnen worden.  

In de praktijk kwam dit minder tot uiting. De eerste twee sets werden vrij ruim gewonnen met 25-20 en 25-15. De derde was het spelbeeld anders en het verloop spannender. De Boekelse meiden zijn echter goed op elkaar ingespeeld en de set werd met het kleinst mogelijk verschil gewonnen: 26-24. Het verzet bleek gebroken, 25-18 in set 4 en weer de volle winst. 15 punten uit 3 wedstrijden, dat belooft wat!

Goede wedstrijd Heren 1, maar nipt verlies

Door afgelastingen was het voor Heren 1 alweer 3 weken geleden sinds de vorige wedstrijd. Tegen het ervaren Vocala uit Beugen had het publiek een mooie pot in het vooruitzicht. De eerste set begon sterk aan Boekelse zijde, met veel servicedruk. Ook aan het net werd goed gescoord mede door de return van Jeroen Kuipers die zijn oude niveau snel gevonden heeft. Unitas won de set overtuigend met 25-18

De tweede set begon goed maar Vocala kwam langzaam op stoom en legde de druk bij de Mennekes. Het bleef tot het einde spannend maar Vocala trok aan het langste eind met 25-27. Set drie ging ook gelijk op, waarin het sterke Beugense blok zich liet gelden. Unitas bleef echter scherp met goede reddingen door de blokverdediging en lange rally’s. Het blok werd ook een aantal maal omzeild met slimme tikballen. Vocala bleek helaas toch te sterk en won de set met 21-25.

Unitas bleef met goed spel tot het einde hard werken om het tij te keren. Door een goede servicebeurt pakte Vocala gaandeweg de set een voorsprong en gaf die niet meer af. 21-25 en helaas een 1-3 eindstand. Wel een goede wedstrijd met eindelijk weer het voltallige basisteam.

Terug