Wedstrijden 11 november

Na een nette serie van wedstrijden die zonder setverlies gewonnen werden waren de heren van VC Unitas/’t Menneke zaterdag 11 november in Nuenen te gast bij Nuvo ’68. De eerste set werd met keurig, degelijk spel begonnen. De passes kwamen niet allemaal perfect aan, maar dit werd sterk gecorrigeerd door spelverdeler Jeroen Janssen. Aanvallers Wout Gijsbers en Luc van Hout sloegen niet alles hard binnen, maar prikten ook veel balletjes handig over het blok, onhoudbaar voor de Nuenense verdediging. Nuvo had eigenlijk geen schijn van kans tegen het technisch sterkere Unitas, de set werd dan ook eenvoudig met 11-25 binnengehaald door de Boekelnaren.

De tweede set verliep grotendeels volgens hetzelfde patroon. Helaas werd er een lijnfout gemaakt aan het net, waarbij Wout zijn enkel blesseerde en zodoende de rest van de wedstrijd vanaf de bank moest toekijken.  Hoewel de thuisspelende ploeg nu iets dichterbij kwam werd ook deze set binnengesleept, nu met 16-25.

De derde verliep volgens een ander patroon. Unitas leek een versnelling lager te spelen en gaf daarmee Nuvo de kans om beter in de wedstrijd te komen. Voor het eerst in de wedstrijd kwam Unitas achter te staan. Maar bij 11-11 kwamen De Mennekes weer langszij, men slaagde er echter niet in een groot gat te slaan. Daardoor bleef het tot het einde spannend maar uiteindelijk trok Unitas alsnog met 22-25 aan het langste eind.

Ook in de vierde set slaagde Unitas er niet in de thuisploeg goed onder druk te zetten. Nu was men echter niet in staat het eigen spel weer op niveau te krijgen en kon de achterstand niet meer goedgemaakt worden. De set ging dan ook verloren met 25-21, waarmee de thuisspelende ploeg toch een puntje van Unitas af wist te snoepen.

Door dit onnodige setverlies is de Boekelse ploeg misschien wel wakker geschud om dan in de volgende wedstrijden wel tot het einde de concentratie op te brengen!

 

VC Unitas/Meisjes-B kon in de wedstrijd tegen Detac in Zeeland helaas geen grote vuist maken. Doordat het team vanwege 2 geblesseerde speelsters niet in optimale sterkte aan kon treden, kon Detac dankbaar profiteren. Dat daarnaast ook de Zeelandse scheidsrechter de verleiding niet kon weerstaan om toch wat in het voordeel van de thuisclub te fluiten, maakte de Boekelse kansen er niet groter op. Ondanks dat de Boekelse speelsters met veel inzet voor elke bal gingen, was dat toch niet voldoende om Detac een puntje af te kunnen snoepen. Een 0-4 verlies dus, jammer maar de volgende keer beter!

Terug