We keep it cool, you get the best!

Op zaterdag 8 december reisden de heren van VC Unitas/’t Menneke naar Sevenum om Athos daar een poepie te laten ruiken! Na de lange rit kwam Unitas in de eerste set wat moeilijk op gang maar door het hoofd koel te houden herpakten de heren zich snel. Vervolgens was het een kwestie van “er op en er over” en werd de set overtuigend afgesloten met een stand van 14-25 voor Unitas.

De tweede set herstelde Athos zich goed en daardoor was het voor de gasten even zoeken naar de juiste tactiek. Dat leidde tot een 17-11 achterstand maar door middel van een wijze time-out van trouwe invalcoach Ruud werd de wil om te winnen bij Unitas weer hervonden. Dit resulteerde in een ijzersterke servicebeurt van Jeroen, die daarmee de stand gelijk trol. Het bleef nog lang spannend maar uiteindelijk trok unitas met 23-25 aan het langste eind!

De derde set kampte Unitas met dezelfde problemen als in de tweede set, dit werd alleen maar erger door de slechte blokkering (aandachtspunt voor de volgende training Cas!). Maar door een paar goede servicereeksen en een enkele discutabele beslissingen van de scheids in het voordeel van Unitas werd de stand alsnog gelijk getrokken. Deze set werd weer nipt gewonnen, nu met 24-26.

Na de winst van de derde set was de wedstrijd al gewonnen maar om ook alle 5 wedstrijdpunten mee naar Boekel te nemen moest nog wel even gewerkt worden. Door de koelheid van alle spelers en het vlugge plasje van midden speler Sven, werd Athos net als in de eerste set ‘afgedroogd’; 14-25!

Door dit prima resultaat en doordat koploper Skunk drie punten had laten liggen wist Unitas de koppositie over te nemen, Skunk volgt nu op twee punten. Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste seizoenshelft – zaterdag 15 december, thuis tegen de nr.5 Civitas – is de kans dus groot dat Unitas als koploper de tweede seizoenshelft in gaat !

Terug