We are the Champions?!?

We naderen de apotheose van het seizoen 2018-2019 met nog twee speelronden te gaan… De mannen van VC Unitas / ’t Menneke staan enigszins onverwacht, maar fier aan kop in de eerste klasse en hebben na de speelronde in het laatste weekend van maart nog 4 punten voorsprong opĀ  Bedovo en 6 punten op Skunk. Met 5 te behalen punten per wedstrijd alles nog in eigen hand dus. Daar leek het echter een week geleden even helemaal niet op…

De zeer smalle maar solide selectie begint aan het einde van het seizoen toch te piepen en te kraken. Blessures in het basisteam zorgen ervoor dat oudgedienden (maar topfitte) spelers als Paul van Hoeij en zelfs trainer/coach Casper (50+ !!!) hun opwachting moesten maken in het veld. Dat er nog wekelijks wordt meegetraind door deze mannen betaalt zich goed uit, want men draait vlekkeloos mee. Toch leek het een week geleden even helemaal verkeerd te gaan, toen het laaggeklasseerde Athos uit Sevenum op bezoek kwam. Er werd stroef gestart, maar de eerste twee sets werden uiteindelijk toch op karakter binnen gehaald. In de derde set kon het overwicht en de ervaring die normaal in de fase boven 20 punten doorslaggevend is, niet worden uitgenut. Na een hele sterke inhaalrace bij een 21-24 achterstand ontspon zich een spannende strijd tussen beide teams waarbij vooral slordigheden de boventoon voerde. Na beide 2 setpunten te hebben laten lopen trok Athos aan het langste eind en won de set met 31-33. Een behoorlijk klap voor de koploper die deze de hele 4e set niet te boven kwam en Athos begon juist steeds slimmer en sterker te spelen. In de beslissende 5e set werd er gelukkig weer orde op zaken gesteld en alsnog werd de winst met 3-2 binnengehaald. De koploper aanvankelijk in mineur, want de voorsprong van 2 punten op de nummer 2 was hiermee weg! ….Ware het niet dat ook zij averij bleken te hebben opgelopen, waardoor de Mennekes zelfs 2 punten bleken te zijn uitgelopen!

En nu dus nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag 6 april uit tegen Civitas in Venlo, een lastige ploeg, zeker in de thuishal. Afhankelijk van de prestaties van de concurrentie zou het kampioenschap dan al binnen kunnen worden gehaald. Zo niet, dan rest de laatste thuiswedstrijd op 13 april om 17.00u tegen het laag geklasseerde, maar onvoorspelbare Volt. Maar hoe dan ook; wat zeker is dat De Mennekes hun lot in eigen hand hebben; twee goede resultaten en de beste klassering in decennia is een feit!

Terug