We are the Champions?!? (Deel 2)

Wie had dat gedacht. Doelstelling aan het begin van het seizoen om lekker mee te ballen in de eerste klasse. Nu als koploper op weg naar Venlo voor de één na laatste wedstrijd en met vier verliespunten minder op het saldo dan de directe concurrentie. De punten in Venlo bij Civitas zijn echter altijd zwaar bevochten geweest, dus dat belooft wat.

De basis weer compleet na blessures, zij het met sommige spelers voorzien van enige hulpmiddelen en een beperkte actieradius, maar met opnieuw de zeer welkome aanvulling van ‘good old’ Paul van Hoeij en coach Casper op de bank voor het tactische plan.

De eerste set ging weliswaar gelijk op, maar de Mennekes bleven ontspannen spelen ondanks de  kampioensdruk en het verschil werd gemaakt met enkele fraaie verdedigende acties en goed servicewerk, afgetopt met het ongenadige gebeuk van Jeroen. Met 24-26 wordt de set binnengehaald. De tweede set kent grotendeels een zelfde verloop. Goede servicebeurten van Roy, Jeroen en Stef maken het verschil en de tweede set wordt met 22-25 gewonnen. Hiermee ebt het geloof bij de Venloose heren weg, en de derde set is eenrichtingsverkeer en dus is de winst binnen, 13-25.

De altijd lastige vierde set wordt ook nog even spannend, Coach Casper kan het maar net houden op de bank, maar uiteindelijk toch een nipte winst geboekt met 26-28.

Omdat de concurrentie ook 4-0 heeft gewonnen, zijn de rekenmeesters aan de slag gegaan. Het zal er in de laatste wedstrijd om gaan spannen. In theorie zou één setje  voldoende moeten zijn, maar het doel is de volle winst, om volgende week tegen VC Volt in stijl het kampioenschap binnen te halen! Zaterdag 13 april om 17:00u in Sporthal de Burcht.

Terug