Virtueel aan kop met kerst!

Virtueel aan kop met kerst!

Evenals vorig seizoen traden de Mennekes ook nu weer aan tegen de Tilburgse studenten van Gepidae. Waar de Tilburgers vorig jaar in de onderste regionen vertoefden, strijden ze nu mee om een plek in de subtop en winnen ze vooral thuis opvallend veel wedstrijden. Een niet te onderschatten tegenstander dus, en bij aankomst in Tilburg bleek al snel dat de ploeg op een aantal posities aanzienlijk versterkt was.

Unitas begon weifelend, met dank aan het sterke blok aan de Tilburgse buitenkant, en keek al vrij snel tegen een achterstand aan. Dit gaf de Gepidaeërs vleugels, waardoor ze ook aanvallend het Boekelse blok te makkelijk wisten te verschalken. Gaandeweg de set nam de druk vanuit Boekelse zijde toe, en via rake klappen van Jeroenn Kuipers en Jos de Wit werd de set alsnog ruim binnengehaald met 19-25. 

In de volgende set besloot coach Ruud Lange om het blok te versterken met Roy v.d. Wetering.  Roy had om om zijn aantreden succesvol te volbrengen de nodige voorbereidingen getroffen, waarbij niets aan het toeval overgelaten werd. Zo was speciaal voor deze wedstrijd privé-vervoer geregeld, was hij 2,5 uur voor aanvang aanwezig met zijn vingers al ingetaped en alle kleedkamers werden vooraf grondig geïnspecteerd. Gedurende de tweede set bleek dat deze investering zich uitbetaalde; het werd maar liefst 15-25 voor Unitas. De fans die speciaal voor Roy naar Tilburg waren afgereisd konden er geen genoeg van krijgen en werden op hun wenken bediend met een derde set die nagenoeg een kopie was van de tweede: 16-25.

probeer maar eens een bal langs dit blok te slaan…

In de laatste set bleef het initiatief aan Boekelse zijde. De tegenstander werd inmiddels moedeloos van de sterke passing en van de kanonslagen van Jeroen (die wederom vrijdagrust had ingelast, een causaal verband wellicht?) en ook set 4 werd zonder veel problemen bijgeschreven, nu met 20-25. 

Een prima resultaat dus, met dank aan Jos dat hij wederom vanuit de flexibele schil zijn steentje wilde bijdragen, en dank aan Roy voor de wijze waarop hij deze wedstrijd professioneel heeft benaderd. De Mennekes gaan het kalenderjaar niet aan kop afsluiten, maar staan virtueel wél aan kop met één wedstrijd en 3 verliespunten minder dan de koploper.

Op 11 januari om 17:00 in Boekel de volgende wedstrijd tegen het sterke Nuvoc, waar eerder in het seizoen met veel moeite met 3-2 van werd gewonnen. Dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden, komt dat zien! 

Terug