Van Doren vs Kastanjehof

Van Doren vs Kastanjehof

Inderdaad, het is leuker om heren 1 te zien spelen, spannender om hun verslagen te lezen, maar als 2 heren van heren 1 na de wedstrijd komen vragen of we alsjeblieft een verslag willen schrijven, dan moeten onze verslagen wel heel leuk zijn.

Het is woensdagavond 12 februari, matchday voor Van Doren Engineers. Wekelijks sprokkelt deze mix van ex-heren 2, ex-heren 3, ex-heren 1 en Tornado mix recreanten de punten bijeen in Gemert. Deze week tegen De Kastanjehof. Als de biefstukken bij Kastanjehof net zo taai zijn als deze tegenstander moet je daar niet gaan eten.

Maar : eerste service en meteen punt voor Boekel. De eerste punten pakte Boekel de voorsprong maar vooral door de fouten aan de kant van De Kastanjehof. Hierdoor sloop er slordigheid in het Boekelse spel en ging de set uiteindelijk met 25-17 naar de Kastanjehof.

Een wijziging van tactiek en een curieuze discussie aan het begin van de set met scheidsrechter en ex-heren 1 libero Bart maakte dat Kastanjehof niet helemaal bij de wedstrijd was. Langzaam kon er uitgebouwd worden en door slimmer spelen en verzorger spel trok Unitas naar de set naar zich toe. Bam 25-21 voor Boekel.

De derde set was spannend. Kastanjehof trad aan met de taaiste opstelling en van Doren maakte in het begin slordige fouten. Als snel keek van Doren tegen een achterstand aan van 15-11. Maar opnieuw had scheidsrechter Bart een aandeel in deze set. Een bal van het andere veld, buiten het gezichtsveld van Bart vloog hoog over de speelzijde heen van de Kastanjehof. Niet gezien: doorspelen dus! Maar Kastanjehof raakte helemaal van de wap en Bart ook. Alex hield het hoofd koel en serveerde toen direct een ace. Vanaf dat moment pakte Unitas het initiatief. Als snel was de stand 16-18 in het voordeel van Unitas. Marcel, de illustere naamgever van dit team, serveerde 3/4 onmogelijke ballen en er kwam niks meer uit Kastanjehof behalve flauwe soep. Zo werd de derde set uiteindelijk met 25-22 gewonnen, een mooie prestatie van team Van Doren ! 2-1 winst op een durdeweekse woensdagavond.

Terug