Unitas “Zaklampen-wandeltocht”, weer een groot succes !

Unitas “Zaklampen-wandeltocht”, weer een groot succes !

Op vrijdag 27 december organiseerde Volleybalclub Unitas/’t Menneke alweer voor de derde keer haar – inmiddels traditionele – ‘Zaklampen-wandeltocht’ met wederom twee volledig nieuwe routes. Meer dan 200 wandelaars wisten de weg te vinden naar café ’t Menneke waar de start van zowel de 5 km als de 10 km tocht plaatsvond. Het weer werkte volop mee; geen spoor meer van de regen die enkele dagen eerder nog dagelijks viel maar mooi droog en koud weer; ideaal om te wandelen dus! Er namen veel complete gezinnen aan de tocht deel, een perfecte activiteit voor de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw dus. Geen wonder dat de meeste inschrijvers kozen voor de korte route van 5 km, de lange afstand zou voor de jongste kinderen misschien toch wel teveel van het goede zijn. Toch bleek dat een behoorlijk deel van de deelnemers aan de 5 km er voor koos om na de pauze te switchen naar de 10 km route om zodoende geen 5 maar 7,5 km te kunnen wandelen. Bij de pauzeplaats (de kantine aan de beachvolleybalvelden) kon zoveel nieuwe energie worden getankt – in de vorm van ranja, koffie, frisdrank, erwtensoep of worstenbroodjes – dat men dan toch nog verder wilde en kon wandelen dan vooraf gedacht!

Beide afstanden eindigden weer bij ’t Menneke waar tientallen wandelaars toch nog even aanlegden om onder het genot van een drankje nog even gezellig na te buurten.

Ook deze derde editie van de “Unitas Zaklampen-wandeltocht” was dus weer een groot succes; twee mooie routes, ruim 200 voldane wandelaars en een tevreden organisatie.

Tot volgend jaar !

Terug