Unitas H1 zet stijgende lijn voort

Unitas H1 zet stijgende lijn voort

VC Unitas H1 speelde deze week een uitwedstrijd in Valkenswaard tegen VC Bravo. Waar de Mennekes er al 3 wedstrijden op hebben zitten, was het voor de tegenstander pas de eerste wedstrijd. Voor Unitas was het weer eens een wedstrijd met de ‘vaste kern’, waardoor de flexibele schil genoot van een volleybal-vrij weekend. Vanaf de eerste set was het direct duidelijk dat de afstemming bij VC Bravo nog niet optimaal was. Al snel stond er een kleine voorsprong op het bord voor Unitas en deze werd nooit meer weggegeven. Uitslag 17 – 25.

In de tweede en derde set ontstond al snel hetzelfde spelbeeld, al had de tegenstander wel af en toe een kleine opleving en wist het Unitas toch onder druk te krijgen met een goede service. Op die momenten was het zaak voor Unitas om scherp te blijven en het initiatief snel weer naar zich toe te trekken. Het lukte VC Bravo niet om de opgelopen achterstand in te halen waardoor beide sets naar de bezoekers gingen met 18 – 25.

Voorafgaand aan de laatste set was afgesproken om geconcentreerd te blijven en elkaar scherp te houden, om zo de volle punten mee naar Boekel te nemen. Luc van Hout, deze week weer in zijn eigen rol als passer-loper, zou de taak van ‘oppepper’ op zich nemen. Helaas had dit niet direct het gewenste effect, waardoor het Bravo was die een voorsprong mocht noteren. Het lukte de thuisploeg echter niet om echt door te drukken, waardoor richting het einde van de set het krachtverschil alsnog duidelijk werd. Unitas herpakte zich en trok ook de vierde set naar zich toe, 22 – 25.

Volgende week 22 oktober staat er een, voorlopig laatste, thuiswedstrijd op het programma, gevolgd door een break van vier weken.

Terug