Uit & Thuis op 13 oktober

Were-Di  —  VC Unitas Heren 1  

De heren van VC Unitas/ ‘t Menneke reisden af naar het verre Gemert. Vanwege de afwezigheid van libero Ruud was er wel een positie die opgevuld moest worden.

Roy Hectors was de perfecte kandidaat want hij pakt altijd alles van de vloer. Daarom kwam er weer een plek vrij op de buitenpositie. Door de return of de legend Jorg Gijbers die naar de middenpositie ging kon Stef naar buiten. Snapt u het nog?

Maar al deze positiewisselingen werkten door in de eerste set, deze liep rommelig en werd met 27-25 verloren.

De tweede set begon Unitas ook niet goed, het was nog steeds rommelig er werden meerdere punten achter elkaar afgegeven. Op het einde van de set herpakten De Mennekes zich weer maar helaas was dit te laat; de set werd verloren met 25-19.

Maar door een goed eind van de tweede set hadden de heren weer vertrouwen gekregen en het spelletje ging beter draaien. Unitas bouwde een goeie voorsprong op maar Were-Di kwam op het einde nog terug waardoor het spannend werd. Unitas trok de set over de streep met 22-25 en had weer hoop.

De zinnen waren gezet om de wedstrijd toch nog binnen te halen, de Boekelse heren haalden alles uit de kast en wonnen de 4de set met 25-20.

In de beslissende vijfde set begon Unitas sterk. Men had een voorsprong opgebouwd en kon set eigenlijk niet meer afgeven. Maar fout na fout zorgde er voor dat Were-Di langszij kon komen en alsnog met 16-14 kon winnen!

 

VC Unitas Meisjes-B  –   Ovoco

Na de krap verloren marathonwedstrijd in 5 sets van vorige week kon Meisjes-B zich deze week herpakken tegen Ovoco uit Oss. De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd, hielden voortdurend een kleine voorsprong en wonnen de eerste set met 25-22. In de tweede set leken de rollen omgedraaid en hadden de dames het moeilijker. Enkele timeouts met peptalk waren nodig om uiteindelijk toch het tij te doen keren; 25-23. In de derde set viel echter de concentratie weg en kreeg Unitas keihard de deksel op de neus met maar liefst 10-25. De vierde set ging lang gelijk op, echter de slimme doortikballen van de tegenstander konden niet worden verdedigd. En toen ook de aanvallers het af lieten weten kon verlies niet worden voorkomen; 17-25.

Wederom was een vijfde set nodig om de wedstrijd te beslissen. Unitas had duidelijk geleerd van vorige week en was nu vanaf het begin verdedigend alert en geconcentreerd in de passing. Met service druk en harde smashes in de  aanval van oa Britt en Iris kwam (na weer 2 uur spanning !!!)  de overwinning in zicht. Ovoco knokte zich nog naar 14-14 maar onze meiden bleven kalm en wisten de beslissing te forceren: 16-14. Knap gedaan meiden, chapeau !!!

Terug