Topzaterdag in Boekel

Topzaterdag in Boekel

Unitas MB1 – Skunk MB1

Vorige week speelden de meiden bij Skunk in Veghel waar de spannende wedstrijd nipt met 3-2 verloren ging. Eén week later meteen de kans op revanche, maar dan in de vertrouwde sporthal in Boekel.

En wederom was het spannend, en vol vertrouwen en teamspirit werd de eerste set met 25-19 gewonnen. De tweede set begon ook sterk, maar door wat gerommel later in de set ging uiteindelijk toch de set verloren met 25-18 en was de setstand weer gelijk. Nieuwe set dus nieuwe kansen en de flow van set 1 leek weer terug, met veel mooie rally’s en de setwinst, 25-19. Met dit gevoel werd de vierde set voortvarend gestart met een prima servicebeurt van Mara en een 5-0 voorsprong! Helaas maakt dit ook de tegenstander wakker waardoor de druk bij Unitas werd gelegd, wat leidde tot veel slordigheden en wat paniekballen die te snel over het net werden gespeeld.  Door een goede time-out werd de rust weer herpakt en er onstond een spannende strijd tot de laatste punten. Maar deze punten zijn wel voor ons. Unitas pakt de laatste set met 25-23. Knappe prestatie van de dames, 3-1 winst, wat een revanche! Heel veel dank aan Isa die de eerste 3 sets meedeed en ook aan het in grote getale aanwezige publiek. Dank voor jullie support en aanmoedigingen!

Unitas HS1 – Gepidae HS3

Na de zege van de Meiden B waren de Heren aan de beurt tegen het hooggeklasserde Gepidae uit Tilburg. De eerste set begon sterk met prima serveren en weinig fouten en een paar mooie kill-blocks. De Mennekes pakten al vroeg een voorsprong die keurig werd vastgehouden en leidde tot een degelijke 25-18 setwinst.

Maar de Tilburgse studenten hadden geleerd van de eerste set en gingen goed van start in het tweede bedrijf. Unitas kwam direct op achterstand en worstelde de hele tijd om dichterbij te komen. De foutenlast bleef te hoog bij de thuisploeg en een normaal goed scorende Jeroen Kuipers kon na een zware week/vrijdagavond geen potten breken, waardoor er te weinig aanvalskracht kon worden gebracht en de set met 19-25 verloren ging.

Ook derde set vertoonde hetzelfde spelbeeld. De tegenstander maakte meer en meer geluid en wist zich zo goed in de wedstrijd te spelen. Met name de nieuwe internationale kracht aan Tilburgse zijde was moeilijk te stoppen en werd veelvuldig aangespeeld. Daardoor liep Unitas voortdurend achter de feiten en ook nu pakte Gepidae de winst (21-25).

Dat de 4e set moest worden gewonnen was duidelijk, anders zou er maar één wedstrijdpunt in Boekel blijven. Dat besef bracht weer de nodige beleving in het spel van De Mennekes. Unitas begon meteen sterk. De 3 meter aanval werd goed ingezet en Roel en Luc scoorden daarmee spectaculaire punten. Ook het torenhoge blok van Roy van de Wetering liet zich weer gelden. Ook Jeroen was weer bij de les en zette met zijn sterke service de tegenstander zwaar onder druk. In het achterveld was Roy Hectors zoals altijd de rots in de branding met zijn reddingen en ijzersterke pass. Unitas pakte het initiatief en gaf de tegenstander geen moment kans om de regie over te nemen. Een 25-17 setwinst bracht de teams weer op gelijke hoogte. De 5e en beslissende set begon wat weifelend en de Mennekes liepen al snel tegen een 5-8 achterstand aan. Maar toen werden de ruggen weer gerecht en er kwam weer de nodige agressie in het aanvalsspel. Unitas kwam bij tot 8-9 en toen werd Sven ingewisseld voor de serve en dat liet hij zien ook. Hij maakte meteen twee directe punten met een sterke service en bracht Unitas daarmee op voorsprong. Na nog wat mooie aanvallen werd het 14-11 en kon het eigenlijk al niet meer mis gaan. Met een prachtig kill-block van Roel werd de wedstrijd alsnog gewonnen en konden er weer 3 wedstrijdpunten worden bijgeschreven!

Terug