Thuiswedstrijden 6 oktober

VC Unitas/Meisjes-B  —  Detac

Meisjes-B van VC Unitas/’t Menneke speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Detac uit Zeeland. De eerste set werd met degelijk spel door onze meiden gewonnen. Het ingevoerde spelsysteem met vaste set uppers zorgde voor veel vertrouwen en rust in het veld.

De tweede set werd bloedspannend door een 18-22 achterstand om te zetten naar 24-24 maar met 26-28 trok Unitas helaas net aan het kortste eind.

In de derde set volgde het herstel want die werd overtuigend gewonnen met 25-17. De vierde set leek erg op de tweede want ook nu was het weer bloedstollend spannend en ook nu wisten de gasten uit Zeeland die set nipt te winnen. Toen was er dus een beslissende vijfde set noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. De grotere reservebank bij Detac maakte dat het Zeelandse team meer energie over had en de wedstrijdwinst wist te pakken. Maar toch 2 punten voor onze meiden die gevochten hebben voor wat ze waard waren!

 

VC Unitas/Dames-2  —  Detac

Ook het tweede damesteam van VC Unitas/ ’t Menneke ontving thuis een tegenstander van Detac. Na het eerste fluitsignaal nam Detac een voorsprong maar toen de Boekelsen eenmaal goed warm waren kwamen ze punt voor punt terug en in de slotfase van de set werd Detac gepasseerd (25-22). Ook in de tweede set waren de verschillen minimaal maar ook nu trok Unitas – weer met 25-22 – aan het langste eind.

De derde set werd even opgehouden door een blessure bij een Detac-speelster maar hier raakte blijkbaar de thuisploeg meer van onder de indruk want nu wisten de bezoekers setwinst te boeken (ja hoor; 22-25).

Een peptalk van coach Jeroen bracht de motivatie en vechtlust weer terug en ook in de 4e set werd het weer 25-22 maar nu in het voordeel van De Meiden van ’t Menneke !

Al met al een puik resultaat; tegen een sterke en lastige tegenstander werd toch maar mooi een 3-1 setwinst geboekt, het publiek had genoten van een spannende wedstrijd!

Terug