The Battle for Second Place !

The Battle for Second Place !

Een regelrecht competitiekraker deze zaterdag in de Boekelse volleybalarena. De heren van VC Unitas/’t Menneke bevonden zich voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats van de ranglijst met directe concurrent  Bladel hijgend in de nek met slechts 3 punten minder. Het vorige treffen vroeg in het seizoen werd in Bladel nipt met 3-2 door Unitas verloren en daarom was het nu tijd voor revanche. Alle hens aan dek dus voor Unitas, dat ook deze week een ‘legendary’ speler toevoegde aan het sterrenensemble, omdat er nog altijd een aantal afwezigen zijn. Uit het verre Gemert sloot hakmachine en trainingsmaat Paul van Hoeij aan. Niet alleen als kwaliteitsimpuls, maar ook om het Boekelse spelersaantal een beetje op te laten wegen tegen het indrukwekkende aantal spelers waarmee Bladel ten tonele verscheen. Blijkbaar had de terugkeer van ‘good old’ Paul ook op social media wat losgemaakt, want de toeschouwers kwamen van heinde en verre toestromen met als gevolg dat er op de tribune zelfs mensen moesten blijven staan!

Afijn, aardig wat commotie vooraf dus en dan moest de wedstrijd nog beginnen. Met de uitstekende wedstrijd tegen Bedovo vers in het geheugen en een goede generale in de vorm van een prima oefenpartij tegen Skunk-2 uit Veghel werd de eerste set geconcentreerd begonnen. Maar ook Bladel liet zien snode plannen te hebben om De Mennekes hun tweede positie afhandig te maken, die plek geeft immers recht op deelname aan de promotie-duels na afloop van het seizoen. Tot 14-14 gingen beide teams gelijk op en het publiek genoot van aantrekkelijk en spectaculair volleybal. Toen slaagde Unitas er met behulp van een prima servicedruk in om een gaatje te slaan en dat verder uit te bouwen. Met 25-18 haalden De Mennekes hun eerste wedstrijdpunt binnen. Belangrijk detail: geen service fouten deze set!

De tegenpartij werd hierdoor wakker geschud en het Bladelse Mannenkoor besefte dat er naast het zingen van allerlei fantastische liederen ook nog gevolleybald moest worden. Nou dat werd er zeker. Wat hieruit ontspon was verreweg de spannendste pot volleybal van dit seizoen en beide ploegen stuwden elkaar omhoog. Slordigheidjes werden keihard afgestraft en de lange rally’s zorgden ervoor dat niet alleen de ervaren rotten af en toe aan het zuurstof moesten om bij te komen. Arbiter Coen de Rijck moest voortdurend bij de les blijven om alles wat er in het veld en aan het net gebeurde te beoordelen maar deed dat met verve; hij floot een foutloze partij. Alle Unitassers speelden op de toppen van hun kunnen & longinhoud en coach ‘jump for joy’– Casper kon vrijuit wisselen om net even tactisch het verschil te maken. Ook deze keer weer een speciale vermelding voor inval-libero Roy Hectors, die met een aantal fantastische reddingen en katachtige reflexen de bal van de grond en in het spel wist te houden. Volleybal van een hoog niveau dus met een giga dosis spanning en sensatie! En wat het helemaal mooi maakte was  dat Unitas – onder luid getoeter vanaf de tribune –  zowel set 2 als 3 met het kleinst mogelijke verschil binnenhaalde; 28-26 en 26-24 !

Met 3-0 in sets was de overwinning dus al zeker en de tegenstander geknakt, maar dan is het toch zaak om ook die lastige 4e set binnen te trekken voor de ‘full-pull’. Na een stroeve start bleef ook deze set gelijk opgaan, maar met een paar sterke servicebeurten en lepe tikballetjes beloonden De Mennekes zich wederom maximaal en via een setstand van 25-23 werd de volle winst behaald en het gat op de ranglijst vergroot naar 8 punten met nog 6 wedstrijden te gaan! Weliswaar een wat geflatteerde 4-0 overwinning want de sterke Bladelse tegenstander had zeker meer verdiend dan de nul wedstrijdpunten waarmee men nu naar huis ging maar dat kon de Boekelse pret uiteraard niet drukken! Het was na afloop dan ook nog lang heel gezellig in de kantine van de sporthal…

Nu is het voor de heren zaak om de komen wedstrijden tegen lager geklasseerde tegenstanders net zo gefocust te spelen om daarbij geen onnodige schade op te lopen. Of ze ook dat voor elkaar krijgen kan men a.s. zaterdag 10 maart al laten zien want dan komt het op de tiende plaats staande Nuvo ’68 op bezoek. Zorg dat u er bij bent, om 17.00 uur in de Boekelse sporthal!

 

Terug