Stroeve start, maar goede wedstrijd in Tilburg

Op zaterdag 5 maart speelt Unitas Heren 1/ ’t Menneke in Tilburg tegen Gepidea H2, de nummer 2 van de ranglijst. Zo net na de carnaval was de hoop dat de Tilburgse studenten nog aan het herstellen waren van het feesten, maar niets was minder waar. De eerste set werden de Mennekes met 25-8 volledig weggeserveerd.

Een pittige toespraak van aanvoerder Roel zette de heren weer op scherp. De pass kwam veel beter aan en de aanval werd vaak slim geplaatst, waardoor Gepidae niet in het spel kon komen. De tweede set werd gewonnen met 17-25. De derde set ging zeer gelijk op, en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De set viel net met 25-23 naar Tilburgse kant.

In de vierde set bleef het spelbeeld gelijk, en de Mennekes bleven slimme ballen spelen en er werd sterk verdedigd en hard gewekt. Hierdoor viel het voordeel nu wel de goede kant op en met 24-26 was een vijfde set noodzakelijk om de wedstrijd te beslissen. 

Gepidae begon de set meteen met een aantal goede services, waardoor er snel een gat van 5 punten werd geslagen. Daarna ging het gelijk op, waardoor Unitas het gat niet meer wist te dichten. Een wissel bij 14-10 zorgde er nog voor technische problemen bij te tellers maar ook deze onderbreking mocht niet meer baten en de set ging met 15-10 naar Gepidae. Net verloren, maar na een stroeve start toch een hele verdienstelijke pot volleybal!

De volgende wedstrijd is weer thuis in de Burcht op 19 maart om 18:00 tegen koploper Atak.

Terug