Stroeve start in het nieuwe jaar voor de heren

Op zaterdag 13 januari speelden de Mennekes van VC Unitas tegen Dunamis Heren 1 in Boekel. Helaas is middenman Roy al het gehele seizoen door een voetblessure geveld en net voor kerst werd de ziekenboeg nog verder gevuld doordat passer/loper Roel een enkelblessure opliep tijdens de training. Gelukkig is de flexibele schil altijd bereid om bij te springen, want Dunamis, die op een 2e plek op de ranglijst staat, is een meer dan geduchte tegenstander.

De eerste set startte stroef en was het duidelijk dat Dunamis beter in de wedstrijd zat. Het blok sloot niet goed aan en de druk lag duidelijk aan de kant van Unitas. Na een time-out van Coach Casper en een bevlogen toespraak, kwam Unitas naderbij. Deze eindspurt was echter tevergeefs, eindstand 20-25, maar een goede opmaat naar set 2.

Die tweede set werd beter partij geboden en liep gelijk op, en werd over de streep getrokken met 25-21. In de laatste twee sets werd er door beide teams hard gestreden voor de punten. De sets bleven tot het einde spannend door de gelijk oplopende standen. Dunamis wist hier toch de overhand te nemen, door een solide verdediging en door minder foutjes te maken. Beide sets gingen helaas verloren met 20-25.

Met in ieder geval één punt voor Unitas was de wedstrijd afgelopen. De ogen zijn nu gericht op de wedstrijd van 20 januari in Den Dungen tegen Donki Sjot.

Terug