Sterke start ‘De Mennekes’

Het nieuwe volleybalseizoen is begonnen en dat betekende in alle opzichte een spannende start voor de heren van VC Unitas/’t Menneke. Na jarenlang in de top van de eerste klasse te hebben gespeeld waren de heren – als koploper ten tijde van de corona-uitbraak – gepromoveerd naar de Promotieklasse. Een hoger niveau dus en nieuwe tegenstanders, hoe zou dat gaan?

Op zaterdag 19 september begon de competitie met een uitwedstrijd in Nuenen tegen Nuvo. Ondanks wat gestuntel met de opstellingsbriefjes startte Unitas de wedstrijd sterk, bleef geconcentreerd en dominant spelen en dat leidde tot een indrukwekkende 8-25 setwinst. Maar na de start van de tweede set leken de rollen omgedraaid; Nuvo had zich beter ingesteld op het Boekelse spel en kon een voorsprong pakken en die vasthouden. Via 25-22 werd de stand weer gelijk getrokken.

In de derde set werden de schouders weer gerecht en met hard werken trokken de gasten uit Boekel weer aan het langste eind (16-25).

Het motto was nu om geconcentreerd te blijven en niet de tegenstander weer in het spel te laten komen. Die opdracht nam men mee het veld in, Unitas startte weer sterk maar door een sterke wissel – en servicebeurt – bij Nuvo kwam de thuisploeg weer dreigend dichterbij. De volleyballers uit Boekel wisten het Nuenense servicegeweld echter tijdig te stoppen en het initiatief terug te pakken. Via 19-25 werd de 4e set binnen gehaald en daarmee de wedstrijd gewonnen.

Met 4 wedstrijdpunten terug naar Boekel, een prima start in de Promotieklasse dus!

Op zaterdag 26 september volgt de eerste thuiswedstrijd, om 17 uur tegen Gepidae uit Tilburg. Zorg dat u er bij bent!

Terug