Steeds beter spel door Unitas N4 1

Op zondag 17 oktober gingen de meiden van Cool Moves Volley team N4 1 vol goede moed op pad naar Gennep voor de derde speelronde in de competitie. Vandaag waren de tegenstanders twee teams van Somas/Activia.

De eerste set van de eerste wedstrijd was super spannend. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Naarmate de competitie vordert is steeds beter spel zichtbaar bij alle teams. De rally’s duren langer en er wordt tactisch gespeeld. De stand gaat heel gelijk op, het ene moment staat Unitas voor met twee punten verschil en een paar rally’s later Activia. Uiteindelijk was Unitas toch een maatje te groot en wonnen we de eerste set nipt met 17-16, maar de tweede set was overtuigender en wonnen we met 24-19.

De tweede wedstrijd was tegen het andere Activia team, die maar met 3 meiden speelden. Na goed overleg werd toch besloten dat wij met 4 meiden de strijd ingingen. Ook deze wedstrijd ging erg gelijk op, maar Activia kwam steeds beter in de wedstrijd en maakte net voor tijd twee extra punten waardoor de set met 17-15 verloren ging.

Na goed team overleg in de rust gingen onze meiden fanatiek van start in de tweede set en liepen een klein beetje uit, tot maximaal 4 punten verschil. Maar Activia kon ons tempo toch bijhouden en herpakte zichzelf in de twee helt van die set. De voorsprong van Unitas krimpt in enkele service beurten tot maar 1 puntje verschil. In de laatste paar minuten was er tot twee keer toe een zoemer te horen, en we dachten dat dit einde wedstrijd was, maar helaas speelde we nog een aantal punten door, Activia komt toch nog voor te staan. Met de stand 17-15 op het bord zetten we een laatste eindspurt in en kunnen we toch nog op gelijke hoogte komen. Bij een stand van 17-17 klinkt de zoemer voor einde wedstrijd nu echt. Complimenten voor Activia, met drie meiden hebben ze een hele mooie wedstrijd neergezet en zijn wij als Unitas toch blij dat we op gelijke stand konden eindigen.

Nog altijd wordt de mooie 2e plek op de ranglijst vastgehouden. Viënna, Roos, Julia, Maria en Lola bedankt voor jullie geweldige inzet en op naar de volgende wedstrijd!