Rusty start, routineus einde

Rusty start, routineus einde

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat we op de 5e plaats eindigden, maar nu, vroeg in september moesten we weer aan de slag. Uiteraard heeft eenieder bij ons zich aan het intensieve trainingsprogramma gehouden waardoor iedereen weer fit aan de competitie kan beginnen. Toch waren we er niet helemaal zeker van want in deze zomer, is tijdens de transferperiode Casper Verstraten als veelbelovende speler aangetrokken. Een welkome versterking, gezien het feit dat Marcel en Erwin het trainingsprogramma te intensief hebben gevolgd waardoor zij nog niet geheel fit zijn voor de competitie.

Maar goed, jullie favoriete Heren Unitas team uit de Gemertse recreantencompetitie mocht aantreden tegen “Idem” uit Helmond. Je kent ze wel typische Helmonders: fair play en niks anders.
Onze nieuwe spelmaker besloot gelijk tot een offensieve speelstijl: 5-1: maximale aanvalskracht. Dat was even wennen. De laatste keer dat dit team zo had gespeeld was toen de wedstrijdverslagen nog met het typemachine geschreven werden en het clubblaadje uit stencils bestond.

Desondanks zorgde het niet voor al te veel problemen. Het spel verliep gedisciplineerd. Alleen toch wat rusty. De pass lag wel goed, de set up heerlijk maar alle aanvallers ontbrak het nog aan de “kill” voor aan het net. Toch ff weer wennen: na als dat opdrukken weer hoog reiken naar de bal. De tegenstander speelde minder mooi, maar wel met inzet. Eigenlijk was het spel van Unitas op de kill na een lust voor het oog, we hadden duidelijk het betere spel. Maar ook de service was wat roestig. De eerste set ging dan ook verloren: 25-24.

De tweede set waren de roestvlekken wel verdwenen. Unitas kwam meteen goed uit de startblokken. Net alsof er nooit anders was gespeeld. Het 5-1 begon te draaien: passes op maat, een spelverdeler die gevarieerd verdeelde en aanvallers die het ENORME gat in het midden gebruikten. De tweede set: 25-17. Zo moet het.

De derde set vertoonde een gelijk beeld. Af en toe was iedereen verbaasd toen er zelfs one-handed set ups tevoorschijnkwamen met een 1e tempo aanval tot gevolg (en in!). Klein dipje door service druk, maar al met al: routineus uitgespeeld door Unitas. De eerste twee punten zijn een feit!

Een goed begin en ja, jullie willen hier zeker meer over lezen. Volgende week weer? @Casper welkom bij deze mooie ploeg!

p.s.: wij zijn zo blij met onze nieuwe spelers dat ze meteen mogen fluiten. Zie de foto.

Terug