Reuzensprong op ranglijst voor De Mennekes

Reuzensprong op ranglijst voor De Mennekes

De competitie van De Mennekes is reuzespannend. Ondanks de zevende positie op de ranglijst bedraagt de achterstand op koploper Vocala slechts 10 punten. Donki Sjot, de tegenstander uit Den Dungen van deze eerste speeldag in 2023, houdt -met slechts twee punten voorsprong op Unitas- zelfs de vierde plek bezet.

Het was dus zaak voor De Mennekes om terug te keren in het linkerrijtje van de competitie. Een aloude clubwijsheid leert ons dat ‘in januari de punten zijn te pakken’ en tijdens de eerste set wordt die profetie meteen bewaarheid. Vaste waarde Marijn van de Krieken was helaas niet fit en daarom werd de spelmakersrol ditmaal vervuld door Jos de Wit. De Mennekes wisten hun gelegenheidsspelverdeler goed te bereiken met strakke passes die op zijn beurt de aanvallers met veel variatie goed bediende. Met sterke aanvallen en een solide blokkade kon Unitas de set met een score van 25-17 overtuigend opeisen.

De Mennekes begonnen dan ook vol goede moed aan de twee set. Zij wisten het niveau gedurende de twee set echter niet tot het einde vast te houden. Donki Sjot deed daar zijn voordeel mee en pakte met wat meer ervaren krachten in het team het eigen spel goed op. De tweede set was dan ook beduidend spannender! De Mennekes wisten de set toch met een score van 25-21 binnen te halen.

Hoewel ook de derde set niet van het leien dakje liep voor het Boekels gezelschap leek de overwinning toch in zicht te komen aan het eind van de set. Het actieve wisselbeleid van Coach Cas Verstraten betaalde zich echter nog niet uit. Donki Sjot gaf zich niet gewonnen en wist in De Mennekes op het allerlaatst nog in te halen, met een nipte overwinngen van 24-26 leken zij weer helemaal terug in de wedstrijd.

Schijn bleek echter te bedriegen. De Boekelse oefenmeester startte de vierde set met dezelfde opstelling als in de eerste twee sets. Dat vertrouwen betaalde zich direct uit, De Mennekes kwamen al gauw op voorprong. Het leek erop dat de heren uit Den Dungen al hun kruit in de derde set verschoten hadden. Vermoeid en gefrustreerd lukte het hen niet meer een vuist te maken. Met nogmaals een setstand van 25-17 werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen door de Boekelnaren. Daarmee nemen schuiven zij pardoes drie plaatsen door op de ranglijst en wordt de vierde positie overgenomen van Donki Sjot.

Terug