Retourtje Boekel – Gemert

Retourtje Boekel – Gemert

Binnen 4 dagen tweemaal een wedstrijd tegen de buren uit Gemert. Twee ploegen die elkaar goed kennen, die aan elkaar gewaagd zijn en die op de ranglijst ongeveer gelijk staan in de middenmoot. Eerst op zaterdag 23 maart in Gemert en de dinsdag erna in Boekel. Wat gaat dat brengen?

Zoals men zegt gaat het niet om de bestemming, maar om de reis ernaar toe. Letterlijk genomen dan. Ofwel: ‘Hoe krijg je één team van 7 lange mannen in één auto’? Proppen en vouwen dus, zie foto… Het in- en uitstappen duurde minstens zo lang als de heen en terug reis.

De eerste wedstrijd dan. Daar kunnen we kort over zijn. Geen wisselmogelijkheden, een Were-di dat tot op het bot gemotiveerd en compleet was en een off-day waar je U tegen zegt. Na een afgetekende 25-16 in de eerste set, werd langzaam het spel van Unitas ietsje beter en de stijgende lijn werd doorgezet tot in de derde set, die wel gewonnen werd. Dat was ook meteen het (schaarse) hoogtepunt van de wedstrijd, want de volgende set ging kansloos verloren met opnieuw 25-16. Volledig de verdienste van een goed spelend Were-di.

Door naar dinsdag 26 maart. Andere tijd, locatie en samenstelling. Op een trainingsavond is de flexibele schil inzetbaar en dus meer mogelijkheden voor de Mennekes. Maar ook de basis-zes + libero, kwamen heel anders voor de dag, veel meer servicedruk, betere passing en overtuigender aanvallen. De eerste set werd weliswaar nog even spannend aan het eind, maar werd wel met 26-24 gewonnen. Het krachtigste wapen van vandaag, genaamd Stef, werd steeds vaker in stelling gebracht op het midden, en ook het blok kreeg steeds meer voet aan de grond, of hand aan de bal, zo u wilt. Set 2 werd overtuigend binnengehaald met 25-15. De derde set nam de tegenstand weer toe, maar dat was wel buiten Stef gerekend, die de bal meermaals keihard naar beneden kegelde na een snelle set-up van Marijn. Deze twee heren weten elkaar goed te vinden, 25-21. Hiermee was de winst binnen, maar dan nog de altijd lastige 4e set, waarin de strijd gelijk op ging, maar Were-di aan het langste eind trok, en niet met lege handen naar huis hoefde te gaan.

Over vier dagen en twee wedstrijden werden de punten dus eerlijk verdeeld. Iedereen tevreden… Met nog twee wedstrijden te gaan tegen twee lager geklasseerde ploegen, is plaats 4 op de ranglijst nog in zicht. Op 6 april om 18:00 is de laatste thuiswedstrijd en gaan we ons opmaken voor het beachvolleybal.

Terug