Puike wedstrijd ‘De Mennekes’

Na een weekendje carnaval was het weer eens tijd voor het eerste herenteam van VC Unitas/’t Menneke om de volleybalschoenen aan te trekken. En deze keer voor de – altijd spannende – wedstrijd tegen BeDoVo in Beek en Bonk! BeDoVo had een serie goede uitslagen gemaakt en was daardoor aangekomen op de 4e plek op de ranglijst, twee plaatsen onder Unitas. Unitas had de voorgaande wedstrijden te lijden gehad onder veel blessures en zieken, en kende ook nu een iets mindere aanloop naar deze wedstrijd. Aanvankelijk leek het er op dat iedereen fit zou zijn voor deze pot, maar helaas moest libero Roy Hectors op het laatste moment alsnog afhaken vanwege, jawel, griep. Na wat telefoontjes over en weer, kwamen de Mennekes op het idee om ‘jeugdspeler’ Coen de Rijck te vragen of hij er klaar voor was om de Mennekes te helpen. Coen zei gelukkig ja en het libero-probleem was opgelost.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd, en het ging lang gelijk op. De Mennekes speelden rustig en verzorgd volleybal, maar BeDoVo bleef steeds in de buurt. Pas aan het eind van de eerste set kwam BeDoVo op een 24-23 voorsprong. Unitas zette alle zeilen bij om nog gelijk te maken en er een verlenging eruit te slepen, maar dit werd helaas niet gegund door de scheids (die verder een prima wedstrijd floot), want ze zag een beekendonkse touche-bal over het hoofd.  De eerste set ging dan ook met 25-23 naar het thuisteam.

Maar ondanks het onfortuinlijke verlies van de eerste set bleven de Mennekes er wel in geloven en men schakelde zelfs nog een tandje bij. De servicedruk was prima en het was te zien dat er de afgelopen trainingen extra aandacht was geschonken aan het zwakste punt van het team; de blokkering. Dat blok was deze keer dus prima in orde en dat leverde meerdere rechtstreekse “Op Je Voeten!”- punten op. Een goed sluitend blok maakt het de verdediging in het achterveld ook gemakkelijker en dat zorgde er voor dat de sterke BeDoVo-aanvallers lastig tot scoren kwamen. Een knappe 19-25 setwinst voor het Boekelse team was het gevolg.

Dit gaf nog meer vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Waar de tegenstander steeds meer moest forceren om punten te maken, konden de Mennekes, mede dankzij een paar mooie shotjes van Luc, steeds een paar puntjes voor blijven. Ook de 3e (21-25) en 4e (22-25) set werden hierdoor gewonnen. En Unitas ging tevreden met 4 wedstrijdpunten terug naar huis.

Al met al een leuke en spannende wedstrijd, met ook nog eens goed verzorgd volleybal. Kwam het door de meegereisde supporters? Kwam het wellicht door de invallende ‘jeugdspeler’? Of kwam het door het bier van de carnaval? We zullen het nooit weten. Maar wat we wel weten is dat er over twee weken wederom een spannende wedstrijd op het programma staat. Ditmaal thuis tegen Bladel, de nummer 3 op de lijst en een rechtstreekse concurrent van Unitas waar het plaatsing voor de P/D-wedstrijden aan het einde van het seizoen betreft. Het gaat dan dus echt wel ergens om en tevens zullen de Menneke’s zich proberen te revancheren voor de nipte 3-2 nederlaag eerder dit seizoen in Bladel. Dus zorg dat u erbij bent; zaterdag 3 maart om 17.00 uur in de Boekelse sporthal !

Terug