Sterke pot van De Mennekes in Gimmert !!

Tegenstander van het eerste herenteam van VC Unitas / ’t Menneke afgelopen zaterdag was Were-Di/Heren-1 in Gemert. Were-Di stond slechts één punt onder Unitas, voor beide teams een belangrijke wedstrijd dus en bij voorbaat al een spannende pot.

Unitas begon de wedstrijd niet sterk, het blok was ‘niet thuis’ (een bekend euvel bij onze heren) waardoor de tegenstander alles eenvoudig in kon slaan en Unitas al snel een achterstand van 5 punten opliep. Met behulp van een time-out wisten de Boekelse heren zich weer te herpakken en punt voor punt de achterstand weg te werken. Beide teams gingen min of meer gelijk op maar Were-Di kwam bij 24-23 het eerste op setpunt. Vechtend voor elke bal kon Unitas  24-24 maken en uiteindelijk zelfs na een superspannende ontknoping met 27-29 de set binnen slepen!

Maar ook in set twee begonnen De Mennekes slecht en liet men de tegenstander op voorsprong komen. Weer had coach Casper een time-out nodig om de heren bij de les te halen en met verhoogde inzet werd het spelniveau opgekrikt. Er werd een betere pass verzorgd en via de prima setups van Jeroen Janssen werd alles knalhard binnen geslagen. De set werd uiteindelijk alsnog overtuigend gewonnen door Unitas met 18-25.

Met de spirit van de vorige set set begon Unitas zeer sterk aan het volgende bedrijf. Het Boekelse blok sloot nu goed aan waardoor alles werd afgeblokt en een riante voorsprong werd opgebouwd (6-15). De buitenaanvallers Roel Gijsbers en Luc van Hout waren niet te stoppen door de thuisploeg en ook deze set ging met 18-25 mee naar Boekel.

Were-Di was vastbesloten dan toch zeker één wedstrijdpunt in Gemert te houden en wist zich nog op te laden voor de laatste set. Er werd goed gestreden voor de punten en Stef Peters sloeg in het midden de mooiste ballen binnen de lijnen, strak langs elk tweemans-blok. Wel werd er een aantal servicefoutjes gemaakt en het blok viel weer terug in de oude fout. Maar Unitas wist zich tijdig te herpakken en Were-Di van het lijf te houden; via 21-25 werd een knappe 0-4 overwinning geboekt!

 

Aanvulling van de redactie;

Overigens werd dit wedstrijdverslag aangeleverd door ‘Gemertenaar in Boekelse dienst; Roy Hectors’ en in zijn verslag complimenteert hij een aantal van zijn teamgenoten terecht vanwege hun prima spel. Hij ‘vergat’ echter zijn eigen rol te vermelden, namelijk dat hij op cruciale momenten werd ingebracht door coach Casper om met zijn lastige service zijn plaatsgenoten onder druk te zetten. En dat deed hij met verve! Zijn service leverde veel punten op voor Unitas en dat wist het team door moeilijke momenten te slepen.

Terug