Pittige klus De Mennekes

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Daarvoor kwamen de heren van Condor, uit Kaatsheuvel, op bezoek. Ook weer een onbekende tegenstander maar aangezien dit team hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen had, bij voorbaat dus een tegenstander om niet te onderschatten. Omdat diagonaalspeler Jeroen Kuipers verhinderd was en Roy van de Wetering door een blessure gehinderd werd , waren Paul van Hoeij en trainingslid Jos de Wit bereid gevonden om de selectie aan te vullen.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Condor een goed ingespeeld team was met veel volleybalervaring op hoog niveau. Technisch begaafde spelers met veel aanvalskracht en tactisch inzicht; een pittige klus dus voor Unitas. Beide teams gingen voortdurend gelijk op en pas tegen het einde van de set wist Unitas een gaatje te slaan en met 25-21 het eerste wedstrijdpunt te verzilveren.

Hun eerste setverlies van het seizoen kwam hard binnen bij de gasten terwijl Unitas vleugels kreeg en doorging met prima volleybal. Aanvallend waren Roel en Jos niet af te stoppen en Condor had geen weerwoord. Een overtuigende 25-14 setwinst was het resultaat.

In de derde set had Condor zich echter weer herpakt en nam een kleine voorsprong en bouwde die gestaag uit om die vervolgens tot aan de ‘big points’ vast te houden. Toen wisten De Mennekes echter met stug verdedigen en hard werken weer langszij te komen waarna wederom met name de aanvalskracht van Roel en Jos de doorslag gaf en toch nog een 25-22 overwinning werd geboekt.

Dat betekende dat de wedstrijd in the pocket was met mogelijk nog een toegift in de vorm van het 5e wedstrijdpunt. Maar ook nu bleek Condor niet van plan zich gemakkelijk gewonnen te geven want de Kaatheuvelsen pakten weer een voorsprong. Unitas volgde echter steeds op een paar punten en bleef verzorgd volleybal spelen. Via onder andere een sterke servicebeurt van Roy Hectors werden de gasten weer achterhaald en op achterstand gezet. Het werd 25-19 en zo bleef ook het laatste wedstrijdpunt in Boekel; een prima overwinning dus van een bijzonder goed spelend Unitas!

Terug