Pink niet gebroken, de tegenstander wel!

Op zaterdag 10 november ontvingen de mannen van VC Unitas/’t Menneke tegenstander Bedovo in Boekel. Dat betekende bij voorbaat dat Unitas flink aan de bak zou moeten; beide teams bevinden zich in de top van de eerste klasse en hebben de afgelopen jaren al menig pittig duel uitgevochten.

Unitas begon fanatiek en met verzorgd volleybal werden de gasten vanaf het eerste fluitsignaal meteen onder druk gezet. Bedovo had duidelijk moeite om in het ritme te komen en men werd op alle fronten overvleugeld. De eerste set ging overtuigend met 25-12 naar het thuisteam. 

Dat het de rest van de wedstrijd niet zo gemakkelijk zou gaan was vrij zeker maar toch bouwden De Mennekes ook in de tweede set al snel weer een behoorlijke voorsprong op. Maar helaas, na een mooie redding van Unitas-libero Ruud lange bleek dat diens pink de verkeerde kant uitwees. ‘Gebroken’, was de eerste gedachte en Ruud werd direct op transport naar het ziekenhuis genomen. Dat de rest van het team toch wat aangedaan was bleek vervolgens al snel; de opgebouwde voorsprong werd punt voor punt ingeleverd en Bedovo rook de kans om de stand gelijk te trekken. Maar toen De Mennekes eenmaal de organisatie aangepast hadden aan het spelen zonder libero werden de punten weer gepakt en de marge weer wat vergroot. Men hield de rug goed recht en zo werd ook de tweede set gewonnen (25-21).

Maar Bedovo herpakte zich in het derde bedrijf, vastbesloten om het Unitas alsnog moeilijk te maken en er ontspon zich – zeker voor het publiek – een boeiende strijd die voortdurend gelijk op ging. Tot aan het einde hielden beide teams uitzicht op de setwinst maar toen puntje bij paaltje kwam gaf de thuisploeg het beslissende zetje en pakte set- én wedstrijdwinst (25-23).

Daarmee was de wedstrijd gewonnen, de vierde set zou moeten uitmaken of alle punten in Boekel zouden blijven of dat Bedovo toch nog met één punt voor de moeite terug naar Beek en Donk zou keren. Waar dan vaak de motivatie en vechtlust wat weg willen zakken bij het winnende team was dat nu niet het geval; coach Casper wist de heren te motiveren om speciaal voor de geblesseerde Ruud toch nog een tandje bij te schakelen. Unitas begon daardoor weer sterk maar halverwege de set wist Bedovo zich alsnog vast te bijten in de tegenstander en op gelijke hoogte te komen met Unitas. Ook nu bleef het weer spannend tot het laatste punt; beide teams hadden de kans om de set binnen te halen maar na een paar keer stuivertje wisselen was het weer Unitas dat nipt met de winst ging lachen (27-25). Jammer voor Bedovo; men had zeker wel een punt verdiend maar dat zat er deze keer niet in; alle 5 wedstrijdpunten bleven in Boekel. Unitas deed daarmee goede zaken voor de ranglijst, gaat Bedovo voorbij en bekleedt nu de tweede plaats met maar 3 punten achterstand op koploper Skunk uit Veghel.

En hoe is het nu met Ruud afgelopen? Dat viel gelukkig mee; de pink bleek niet gebroken maar was uit de kom en werd na een pijnlijke herstelactie door de dienstdoende arts weer in het gelid gezet. Bikkel Ruud kennende is hij er gewoon over een paar trainingen weer bij; wat een rol tape al niet kan doen !

 

Terug