Overtuigende 4-0 winst voor Heren 1

Zaterdag 18 maart stond net als 3 weken eerder een wedstrijd op het programma tegen heren 1 van Were-Di uit Gemert, ditmaal thuis in de Boekelse Burcht. Uit werd met 1-3 gewonnen, dus de Gemertenaren kwam om wat recht te zetten en het aanwezige publiek kon dus wat vuurwerk verwachten.

En vuurwerk dat kregen ze, maar vooral van de Mennekes, die al enkele weken goed op dreef zijn. Er werd in de eerste set heel snel een gat geslagen van 4 punten en ondanks hard werken aan beiden zijden werd deze voorsprong geleidelijk uitgebouwd, mede dankzij solide passing en serverende druk op de tegenstander. Met 25-15 werd de set overtuigend binnengehaald.

De volgende twee sets bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Hard werken van beide kanten, maar de Mennekes waren heel gefocust en maakten nauwelijks fouten. Daarnaast werd het spel zeer slim verdeeld door Marijn en aanvallend waren met name Jeroen Kuipers en Luc van Hout op dreef met afwisselend keiharde smashes en beheerst geplaatste balletjes. Were-Di kon het niet bijbenen en ook de 2e en de 3e set gingen met 25-15 naar Unitas.

Met de winst al binnen is het zaak om in de beruchte 4e set toch de focus te houden,. Lang ging het spel op en neer en Were-Di rook een kans. Daarbij werd echter buiten middenman Roy van de Wetering gerekend die op de juiste momenten enkele mooie killblocks maakte. Ook de laatste set werd zo overtuigend met 25-19 gewonnen. Een verdiende 4-0 voor de heren en de strijd om een plekje in de top van de ranglijst blijft daarmee in volle gang.

Terug