Op naar 2023!

Op naar 2023!

2022 was een bewogen jaar op vele vlakken, met het laatste staartje van corona, waardoor weer een onaf seizoen, maar ook de ontwikkelingen in de wereld hielden natuurlijk iedereen bezig. Laten we hopen dat 2023 ons positief gaat verrassen.

Maar eerst nog even een korte terugblik op het afgelopen jaar, waarin we sinds lange tijd een ‘normale’ competitie hebben gehad, die voor heren 1 nu ongeveer ten halve is en waar Meiden B en het CMV N6-team de eerste competitie van het jaar hebben afgerond.

Meiden B, vorig jaar nog kampioen, zijn een klasse hoger gaan spelen en konden rekenen op meer tegenstand. De laatste twee wedstrijden werden beiden met 3-1 gewonnen en ze zijn geëindigd op een verdienstelijke derde plek, met net één puntje minder dan de nummer 2.

Het N6 team heeft gestreden voor wat ze waard zijn afgelopen competitierondes, en heel veel vooruitgang laten zien, maar ook gemerkt dat het toch wel een verschil maakt als je pas met volleybal begint als je al wat ouder bent. Niet veel sets gewonnen, maar de verschillen werden steeds kleiner en de meiden wisten steeds vaker hun sterke punten te benutten. Blijven trainen dames, dan gaat het volgende helft zeker goed komen.

De drie meiden van het N3 team hebben ook hun eerste toernooien gespeeld en dat ging supergoed. Het eerste toernooi werd meteen gewonnen door die kanjers. We zien jullie tijdens de trainingen iedere week beter worden en de sfeer is altijd top. Super dames, dat belooft wat voor 2023!

In de promotieklasse waar Heren 1 in uitkomt is het ongemeen spannend, want de ploegen zijn zo aan elkaar gewaagd dat het verschil tussen de 1e en de 8e plek slechts enkele punten is. In december werden er nog twee partijen gespeeld, eerst thuis op 10 december tegen de studenten van Gepidae. Ook dit was een spannende pot, waar de eerste set met 27-25 werd gewonnen, waarna de volgende twee sets iets te gemakkelijk verloren gingen. Een paar wissels en de rug gerecht zorgden ervoor dat de vierde set nipt werd gewonnen (25-23) en de vijfde vrij makkelijk gewonnen. 3-2 winst.

Een week later dan nog op bezoek bij VOKO H1 uit Oosterhout, een heel ervaren team, waar vorig jaar ergens een op een doordeweekse avond kansloos werd verloren. Daar leek het dit keer ook weer naar toe te gaan want een echt antwoord op het doortimmerde spel van VOKO hadden de Mennekes niet en binnen korte tijd stond er al 2-0 op het scorebord. Gelukkig stonden Nick en Roy aan de zijlijn te trappelen om het tij te keren en zij namen Unitas op sleeptouw en Voko werd steeds slordiger. Bij een stand van 2-2 moest de vijfde set de beslissing brengen en die ging met 16-14 net naar VOKO. Twee goede punten en prima herpakt en als steady middenmotor het kerstreces in.

Dank aan alle sponsoren, vrijwilligers, scheidsrechters, tellers en supporters voor jullie bijdrage aan een mooie eerste seizoenshelft en op naar 2023!

Terug