Op jacht naar de koppositie

Op zaterdag 17-11 traden de heren van VC Unitas/’t Menneke In Liessel aan tegen Livoc-1. Na een wat onstuimige wedstrijd een week eerder tegen Bedovo was libero Ruud gedwongen geblesseerd aan de kant te blijven en daarom was Unitas genoodzaakt om Paul ‘Rots in de branding’ van Hoeij te vragen of hij het team wilde versterken. Gelukkig maakt Paul wekelijks zijn spelminuten tijdens de Unitas-trainingen dus hij kon ook gemakkelijk bij de selectie aansluiten.

Eenmaal gearriveerd in de sporthal, nou ja; iglo, werd al snel duidelijk dat de thermostaat nog uitgevonden moest worden in Liessel. Toen vervolgens ook nog geëist werd dat de Unitas coach op zijn sokken de zaal moest betreden, was de toon gelijk gezet.

De eerste set werd moeizaam gestart door De Mennekes. Er bleek weinig aanvallend vermogen aanwezig aan Liesselse kant wat resulteerde in het constant prikken en duwen van ballen. Hoewel Unitas dit toch vrij snel in de gaten kreeg vond men het erg lastig om hierop te anticiperen. Het spel was dan ook verre van mooi om te zien. Gelukkig wist Unitas, door enkele goed geplande time-outs, de eerste set na een spannend einde te veroveren; 23-25 in het voordeel van Unitas.

Na de zeer rommelige eerste set hoopten de gasten om de 2e set met wat meer flair te kunnen starten. Helaas bleek het niet zo makkelijk te zijn. Livoc bleef, zoals uiteindelijk de hele wedstrijd, zeer vreemde en onvoorspelbare aanvallen te produceren waar de Boekelse volleyballers nauwelijks raad mee wisten. Dat Livoc zo goed als elke bal van de grond wist te vissen hielp ook niet echt. Maar toch was Unitas uiteindelijk iets sterker dan de tegenstander en ook set 2 werd nipt met 23-25 gewonnen.

Twee gewonnen sets, maar daar was ook alles mee gezegd. Set 3 startte opnieuw niet goed en opnieuw wist men geen houvast te krijgen op het rare spel van Livoc. Deze set werd dan ook beëindigd in het voordeel van de tovenaars uit Liessel, 25-22.

Het kon nog heel spannend worden als Unitas niet meer grip op het spel zou weten te krijgen. De hopelijk laatste set werd gelukkig sterker gestart door Unitas waardoor al snel een mooie voorsprong werd opgebouwd. Livoc bleek zich echter nog niet gewonnen te hebben gegeven en wist het spel weer om te buigen met een goede service en knappe reddingen. Toch wisten de gasten uit Boekel enigszins het hoofd koel te houden waardoor set 4 toch de laatste bleek te zijn, 22-25.

Kort samengevat; een 3-1 winst en 4 punten richting Boekel. Een wedstrijd die qua spel maar snel vergeten moet worden maar het resultaat was welkom, temeer omdat koploper en directe concurrent Skunk uit Veghel 2 punten had laten liggen waardoor Unitas nu op de ranglijst tot op 2 punten is genaderd! 

A.s. zaterdag 24 november om 17.00 uur de kraker tegen DKJO, thuis in Boekel waar hopelijk opnieuw een inhaalslag op de nummer 1 gemaakt kan worden. Zorg dat u er bij bent…!

Terug