De jacht gaat door…

Waar er vorige week, met niet al te best volleybal, toch 4 punten werden opgehaald in Liessel, mochten de heren van VC Unitas/’t Menneke het deze week weer thuis proberen. De tegenstander: DKJO uit Mierlo. In het verleden stonden de wedstrijden tegen DKJO garant voor spectaculaire strijd waarbij DKJO meestal aan het langste eind trok. Echter, gezien de huidige plek op de ranglijst (2e plaats voor Unitas tegen een 10e plaats voor de bezoekers) wees alles erop dat De Mennekes deze wedstrijd zouden gaan winnen. De reden voor het ranglijstverschil bleek al vóór aanvang van de wedstrijd; de ervaren en geslepen spelers waarmee DKJO de afgelopen jaren het strijdperk betrad bleken ingeruild voor aanzienlijk jongere maar ook (nog) minder goede exemplaren en dit was dus niet ten goede gekomen van de spelkwaliteit. 

Unitas trad aan zonder de nog geblesseerde libero Ruud en ditmaal ook zonder hulpsinterklaas Paul. De 6 overgebleven mannen moesten het klusje gaan klaren, het liefste zonder nieuwe blessures op te lopen. De eerste set gaf vrij snel de krachtsverhoudingen weer. De servicedruk van Unitas was goed en kon nauwelijks worden verwerkt door de tegenstander. De Mennekes liepen snel uit, en de eerste set werd eenvoudig over de streep getrokken (25-12). 

Na op dezelfde manier ook de 2e en 3e set overtuigend binnen te hebben gehengeld (25-14 en 25-9), kwam de welbekende 4e set om de hoek kijken. Unitas was nu minder scherp, de servicedruk was ver te zoeken en de mannen van DKJO konden daardoor goed bijblijven. Aan het eind van de set waren het zelfs de gasten die de voorsprong konden maken en als eerste op setpunt kwamen (20-24). Maar nog net op tijd werd de focus hervonden. Ditmaal geen persoonlijke foutjes, maar collectief, verzorgd volleybal en dat leidde alsnog tot de winst van ook de 4e set: 26-24, en dus ook 5 wedstrijdpunten. Hiermee behield Unitas sowieso de 2e plaats op  de ranglijst en werd de achterstand op koploper Skunk teruggebracht tot één punt!

En voor we het vergeten: de eervolle vermelding van deze week gaat naar Jeroen Kuipers.”Waarom?” vraagt u zich af? Het had iets te maken met zijn service….denken we. Of zou het komen doordat hij twee keer heeft getraind in de week voorafgaand aan deze wedstrijd?

Terug