Op en af voor de Mennekes

Op en af voor de Mennekes

De berichtgeving rondom de strijd in heren promotieklasse C heeft even op een laag pitje gestaan. En dat is ook niet zo gek, want de volledige focus lag op de wedstrijden de afgelopen periode en dat ws hard nodig. Volgens een oud clubgezegde zijn in januari de punten te pakken, maar dat valt niet mee als je 2 en een halve geblesseerde hebt, skivakanties en andere ongemakken. Gelukkig is er dan vaak de broodnodige flexibele schil waarop trainer/coach Casper op kan teruggrijpen.

De wedstrijd in Den Dungen tegen Donki Sjot HS3 was er eentje waar de spreekwoordelijke spoeling dun was. Een gelegenheidslibero met een enkel waarvan de drie vrijheidsgraden waren vastgezet om erger te voorkomen en een ongenaakbare libero die noodgedwongen in de aanval moest. Toch nog een setje kunnen meepakken, dat is dan wel prettig.

En als je denkt dat alle troeven zijn gespeeld, blijkt ook ‘good old‘ Casper ‘killblock’ Verstraten met zijn 58 ervaringsjaren nog gewoon prima (2,5 sets…) mee te kunnen draaien om de winst tegen De Burgst Breda HS2 veilig te stellen. Zelfs de carnaval heeft er niet voor kunnen zorgen dat ze het er in Breda nu nog over hebben. Er volgde daarna nog een tripje naar de studenten in Eindhoven, die soeverein, maar toch met veel meer moeite dan noodzakelijk, met 1-3 werden verslagen.

Broodnodige punten om de aansluiting met de subtop te houden, zeker met twee krakers tegen de nummer 1 en 3 in het vooruitzicht. Met 6 veldspelers en een libero, zonder flexibele schil, tegen een TFC in goeden doen in hun eigen arena Terra Victa, is altijd lastig. Over het resultaat kunnen we kort zijn, net zoals de wedstrijd: 4-0.

Dan afgelopen zaterdag 9 maart tegen de koploper (weer Eindhovense studenten) in de Boekelse Burcht. Met een live-opname, een zeer gedegen scheidsrechtersduo en op volle oorlogssterkte mét de gebroeders de Wit voorop in de strijd, duurde het wel 2 sets voordat er echt partij werd geboden. De gasten waren, zoals altijd luidruchtig, fanatiek en kwamen erg sterk voor de dag, waardoor de 0-2 snel op het bord stond. Daarna begon het bij de Mennekes beter te lopen, met name blokkerend werden veel punten gescoord, en werd set 3 verdiend gewonnen. Ook de vierde set vertoond hetzelfde patroon, maar toch toonden de aanstaande kampioenen in de beslissende punten hun klasse, al scheelde het maar een haar, 25-27, en een 1-3 verlies, maar gevochten als leeuwen!

Terug