Ondanks blessure toch de volle winst

Op zaterdag 16 maart reisde het eerste herenteam van VC Unitas/’t Menneke naar Helmond om daar tegen de heren van DKJO een goede prestatie neer te zetten en daarmee de koppositie in het klassement te behouden.

Net voor aanvang van de wedstrijd ontstond er enige paniek toen hoofdaanvaller Roel tijdens het inspelen door zijn enkel ging. Dat vroeg dus om een aangepaste opstelling en gezien de krappe bezetting diende coach Casper zijn wedstrijdtenue aan te trekken en als middenblokkeerder het veld te betreden zodat ‘allrounder’ Stef de positie van Roel kon overnemen. Door deze wijziging draaide Unitas aanvankelijk erg stroef en duurde het even voordat het eigen spel op gang kwam. Gelukkig nog net op tijd om de eerste set met 25-27 te kunnen winnen.

De tweede set was nog steeds wat onstuimig, maar door de ervaring van coach Casper wist Unitas zich toch te herpakken. Met goede aanwijzingen door Roel vanaf de zijlijn wist Unitas deze set te winnen met 21-25.

De Mennekes begonnen langzamerhand hun draai te vinden, ook Stef kreeg op de voor hem ongewone buitenpositie steeds meer grip op de bal. En op de momenten dat spelverdeler Marijn Jeroen ‘altijd prijs’  kon bereiken werden de punten vlot binnen geslagen. Een overtuigende 12-25 setwinst was het gevolg.

De groei zette door en in de laatste set bleek Unitas onverslaanbaar  en daar kwamen de mannen van DKJO snel achter. Met 11-25 werden ze vlotjes afgedroogd en zo haalde Unitas alsnog de volle 5 punten binnen.

Ondanks het turbulente begin en de blessure van Roel heeft het team dus geen schade opgelopen; de koppositie werd keurig verdedigd en men kon met een tevreden gevoel terugreizen naar Boekel. Voor Unitas is het nu belangrijk om zich goed voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen Athos op 23 maart, hopelijk met een dan weer herstelde Roel tussen de lijnen.

Terug