Off-day voor de Menneke’s

Voor hun tweede wedstrijd van 2020 reisden “De Mennekes” af naar Loon op Zand om het op te nemen tegen Condor. Vol goede moed begon men aan de wedstrijd. Eventjes ging het gelijk op, maar met degelijk spel en goede servicedruk bleef Unitas uit de problemen. Zodra de voorsprong eenmaal tot stand gekomen was werd alleen maar verder uitgebreid. Met een stand van 14-25 trokken de heren uit Boekel deze set overtuigend naar zich toe.

Condor trad de tweede set aan met een gewijzigde opstelling, dat vertaalde zich direct naar gevaarlijker spel. Waar Unitas moeite had met de pass en blokkade, zocht Condor haar uitweg in prikballen. Met meer lengte op het midden bleek dit een effectieve strategie. De heren uit Boekel kregen hun spel niet op orde en moesten de set met 25-16 afstaan aan de thuisspelende ploeg.

Vastberaden om het heft weer in eigen hand te nemen legden De Mennekes meteen na het beginsignaal van de derde set stevige servicedruk op de thuisploeg. Deze wist even niet meer waar zij het moest zoeken. Condor had de grootse moeite met het verwerken van de services en aanvallen. Na slechts één rotatie tikte het scorebord zelfs al een score van 2-21 aan. Condor wist nog enkele punten te scoren, maar werd niet meer gevaarlijk. De set ging met een stand van maar liefst 5-25 naar de bezoekers toe!

De vierde set bleek er echter een van de lange adem. Unitas wist de servicedruk niet op peil te houden waardoor Condor zich weer wist te herpakken. Met aan beide zijden veel prikballen, slechte passes en blokkades die net niet goed zaten had de volleybalwedstrijd op momenten meer weg van een flipperkast. Hoewel Unitas op voorsprong kwam wist het deze niet vast te houden. Beide teams gingen vervolgens lang gelijk op maar Condor trok met 28-26 nipt aan het langste eind.

Dat betekende dat een beslissende vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen. Unitas begon sterk maar na het wisselen van speelhelft verzwakte het team uit Boekel wat waardoor Condor de regie kon overnemen. Uiteindelijk wist Condor onder gejuich van het thuispubliek de winst van de vijfde set, en daarmee de wedstrijd, met 15-13 binnen te slepen.

De Boekelse heren moesten zodoende de koppositie alweer na één week afstaan. De Mennekes staan nu één punt achter op Nuvo, dat echter wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Gelukkig volgt er aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd, waarbij De Mennekes weer mogen rekenen op hun trouwe supporters!

Terug