De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst!

Na een aantal magere jaren is eindelijk het aantal jeugdleden weer flink toegenomen. Er was een aantal jaren weinig aanwas in de leeftijdsgroep 4-12 jaar, ofwel door velen nog altijd ‘mini-volleybal’ genoemd. Na 3 jaar focus op jeugdwerving, met vele clinics en communicatie-uitingen (dank aan ieders inzet!) is er veel veranderd, namelijk:

  • Allereerst praten we tegenwooordig niet meer  over mini-volleybal, maar hanteren de methode Cool Moves Volley, afgekort als CMV (meer info, zie: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/ )
  • Vorig seizoen zijn we gestart met 3 kinderen, inmiddels is de groep gegroeid naar 11 kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar.
  • Verdeeld over twee teams, Niveau 3 en Niveau 4, hebben de kinderen dit jaar al een paar zondagen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen onder begeleiding  en coaching van de ouders. Een hele leuke ervaring!

Voor veel van onze leden is deze groep kinderen niet heel zichtbaar, omdat ze op onze trainingsdinsdag al om 17:00u trainen, en alleen op zondag wedstrijden spelen in de regio. Zodra het weer mag, loop dan gerust binnen om deze enthousiaste en gezellige groep kinderen bezig te zien!

Nu ligt de competitie even stil, maar de kinderen zijn druk bezig om de spelregels en volleybaltechniek nog beter onder de knie te krijgen en staan te popelen om weer wedstrijden te mogen spelen. De kinderen worden getraind door onze ervaren jeugdtrainer Ismail Gursoy.

Ondertussen blijven we doorgaan met werven en communiceren. Begin 2021 verzorgen we weer twee weken lang gymlessen aan de Boekelse basisscholen en direct na de voorjaarsvakantie zal ook Sjors Sportief weer van start gaan. Uiteraard is een stimulans vanuit jullie ook welkom, dus enthousiasmeer je neefjes, nichtjes, buurjongens en –meisjes om een keer op proef te komen meetrainen! Hiervoor kunnen ze een mail sturen naar roel@vc-unitas.nl