Nieuwe tenue brengt tegenstander in verwarring

Nieuwe tenue brengt tegenstander in verwarring

Vooraf was het al een ding op de team app. Ik heb de shirts. Iemand anders: ik heb een shirt. Weer iemand anders: ik heb de shirts. Begrijp jij het nog? Ik niet.

Maar bij aankomst in Gemert bleek: de nieuwe shirts waren gereed. Tjonge en wa zèn ze mooi. Het logo van Van Doren komt goed uit, en we hebben voortaan allemaal een eigen nummer. Wel wat gewijzigd: de shirts zijn voortaan zwart met blauw, passend bij de kleuren van het Van Doren Engineers logo. Maar dat geeft niks, want het Unitas logo pronkt nog steeds op de borst. Alex vond het shirt te strak zitten, maar wij waren collectief van mening dat je daar niet het shirt de schuld van kunt geven, maar wel het zittend beroep van Alex.

Mooi vergezicht hè

Op deze woensdagavond mochten deze mannen (niet de Mennekes) aantreden tegen Sportshop Laarbeek: een team wat afgevaardigd wordt door Bedovo. Deze jongens staan stevig 2e op de lijst, waar van Doren Engineers zich heeft ontpopt tot een middenmoter (6e vd 12). Maar Fopshop Laarbeek was helemaal in de war. Met onze nieuwe outfits maakten we een onuitwisbare indruk op deze gasten. Ze verwachten iets heel anders natuurlijk. Maar nu stond er ineens een afgetraind team met shirts van goede snit en onberispelijke uitstraling.

Toch hadden de Mannen van Van Doren Engineers een lastig begin. Webshop Laarbeek wist meteen goede servicedruk te geven waardoor er direct een klein gat ontstond. Van Doren Engineers deed mee, maar er zat toch wel een gat van 5 punten tussen. Toch speelden we goed mee maar ook niet meer dan dat. De ommekeer kwan bij een servicebeurt van Jorg. Door 7 punten te serveren nam Van Doren Engineers de voorsprong. Sexshop Laarbeek pakte toen een time out. Belangrijker voor ons dan voor hen. De opdracht in de time out was: schakel de spelverdeler uit! En die 

taktiek werkte. Daardoor kon shop-in-shop Laarbeek hun aanvallers niet meer goed in stelling brengen waardoor de angel uit hun spel ging. Én de frustraties liepen bij ze op, samen met steeds meer persoonlijke fouten. En jawel: 25-21 voor Boekel. Deze wedstrijd kon al niet meer stuk.

De fotograaf werd toen ook wakker om wat foto’s te maken. Want er zat misschien wel meer in? De tweede set waren er bij Van Doren Engineers iets meer afstemmingsfoutjes. Het was niet dat Coffeshop Laarbeek zoveel beter ging spelen, maar bij onze jongens liep het nèt iets minder makkelijk. En inzet is ons voornaamste wapen. Toch zat er er deze set wel in, maar met 25-22 ging de set naar The Read Shop Laarbeek.

Intimiderend blok van onze WitRus

Toch proefde Van Doren Engineers dat er meer in zat. Het enthousiasme spatte er niet vanaf bij Fanshop Laarbeek. Deze set leek een kopie van de eerste. Wederom een lastig begin op de service, maar Van Doren Engineers hield vast aan het spel en de tactiek. En beetje bij beetje begon die zich uit te betalen. Punt voor punt kwam Boekel dichterbij en de ogenschijnlijk simpele service van Marcel zorgde voor veel gemopper bij Museumshop Laarbeek. De laatste punten zijn zelfs gefilmd door Mathijs en ja: dikke winst voor Van Doren Engineers. En een dikke kater voor Frotshop Laarbeek want die hadden dit écht niet verwacht. De nieuwe shirts geven de ploeg een geweldige boost! Kleren maken de ploeg!

Ps.: Van Doren Engineers: bedankt voor deze mooie outfit

Het slot van de wedstrijd gefilmd door Mathijs van Doren:

 

Terug