Midweekse 4-klapper voor VC Unitas / ’t Menneke Heren 1

Afgelopen week stond een midweekse inhaalwedstrijd op het programma tegen de heren van De Burgst Breda. Wederom een onbekende tegenstander voor de Boekelse Mennekes en op papier een geduchte tegenstander. 

Net als de vorige wedstrijd wat personele wijzigingen in de opstelling, waarbij nu Roy Hectors zijn oude vertrouwde libero-shirt aantrok en Jos de Wit de positie als buitenaanvaller voor zijn rekening nam.

Voor de gelegenheid was in de kantine een belangrijke delegatie Unitas-coryfeeën verzameld, waaronder een bijna complete afvaardiging van VC Kremmig, een topper uit de selectie van de recreanten van Van Doren Engineers en een keur aan oud-bestuursleden. Aan volleybalervaring en -wijsheden in de kantine geen gebrek, maar het moest uiteindelijk op het veld gebeuren…

Gesteund door deze prominenten gebeurde er wat moest gebeuren. Hoewel de Bredanaren prima partij boden en ook een aantal maal een kleine voorsprong kregen, was het spelbeeld vrijwel iedere set hetzelfde. Het Unitas-spel was een tikkeltje slordig met net wat te veel persoonlijke fouten, maar het collectief weer sterk en bereid om voor elkaar hard te werken. Daardoor werden de ontstane gaatjes aan het begin van de sets gedicht met servicedruk op de juiste momenten, met goed verdedigingswerk en voldoende aanvalskracht, ondanks het prima blok van de mannen uit Breda.

Een duidelijke 4-0 overwinning was het resultaat (25-15, 25-14, 25-20, 25-17) en leverde goedkeurend gebrom uit de kantine op.

De volgende wedstrijd wordt weer een doordeweekse, ditmaal op 31 oktober in Boxtel tegen de hekkensluiter met een topnotering op de ranglijst in zicht!

Terug