De Mennekes pakken 5 punten, Meisjes-B1 strijdend ten onder!

Het eerste herenteam van VC Unitas/’t Menneke speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen de heren van Activia uit ‘Sintunnis’. De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen over vijf sets maar nu had men toch echt de bedoeling om na vier sets naar de bar te kunnen en dan uiteraard met een duidelijke overwinning!

Maar de eerste set begon moeizaam, libero Ruud had het zwaar in de passing en dan wordt het dus lastig om het eigen spel te kunnen spelen. Aanvallend ging het wel oké maar doordat er blokkerend en verdedigend teveel fouten gemaakt werden, kon Activia steeds in de buurt blijven. Unitas wist op het einde van de set het verschil nog te maken (25-21) maar moest er hard voor werken.

Gelukkig begonnen De Mennekes in de tweede set beter, de organisatie in het achterveld klopte nu wel en verdedigend was men beter bij de les. Het werkelijke kwaliteitsverschil tussen beide teams kwam er nu wel uit; via 25-16 werd een 2-0 voorsprong gepakt.

Die lijn werd in de derde set doorgetrokken, beide Roy’s lieten zich nu van hun beste kant zien. Roy van de Wetering wist blokkerend zijn puntjes mee te pakken en Roy Hectors liet zien dat sprongkracht en slim scoren zijn speeltijd op de buitenpositie rechtvaardigden. Achterin was men attent en door aan het net 100% te scoren werden de gasten met de rug tegen de muur gedwongen; 25-11 !

Hoewel de laatste set goed begon wist de thuisploeg de concentratie niet te bewaren. Het rommelige spel uit de eerste set kwam weer terug, de pass vloog alle kanten op en Activia kwam alsnog gevaarlijk dicht in de buurt.  De dragende spelers gaven echter op tijd wat gas bij waardoor ook het laatste punt – weliswaar nipt – toch in Boekel bleef (25-23).

Een prima resultaat dus maar bereikt met te wisselvallig spel. Tegen de betere teams in de competitie kan men zich dit spelpeil niet veroorloven, er zal dus de komende tijd hard getraind moeten worden op de passing, de blokzetting en de organisatie van het achterveld om weer het niveau uit de eerste helft van het vorige seizoen te bereiken.

 

Nadat de meiden van VC Unitas/’t Menneke B1 elkaar na de vorige wedstrijd beloofd hadden meer enthousiasme en volleybal-beleving te laten zien was dit deze week al direct zichtbaar. De eerste set tegen Ovoco uit Oss werd nipt verloren met 23-25 maar er werd een prima potje volleybal gespeeld met leuke rally’s en goed verdedigend werk.  Het publiek genoot volop van deze echte volleybal-strijd. Helaas kon dat door de Boekelse meiden de eerste drie sets nog niet in winst worden omgezet. Maar door onvermoeibaar door te gaan en steeds volop vechtlust aan de dag te leggen werd de laatste set uiteindelijk verdiend gewonnen met een krappe voorsprong van 28-26.

Dat de wedstrijd werd verloren is eigenlijk bijzaak; het getoonde spel en met name de inzet was een duidelijke winst in enthousiasme en dat belooft wat voor volgende week !!

Terug