Mennekes koploper voor een dag na winst in de Biesbosch

Mennekes koploper voor een dag na winst in de Biesbosch

Na een lange werkdag reisden de Mennekes op een vrijdagavond af naar het vergelegen Werkendam om het op te nemen tegen Voltena, de nummer vier van de competitie. De statistieken verwachtten een spannende wedstrijd; Voltena had uitsluitend verloren van de nummers een en drie van de competitie en Unitas wist in de openingswedstrijd van de competitie met de grootse moeite nipt van de nummer drie te winnen.

Na een lange reis bleek het voor de Boekelnaren onbekende team haar thuisbasis te hebben in een moderne maar sfeerloze hal. Zonder enig publiek was het er stil in de geluidsarme zaal. Desalniettemin gingen De Mennekes direct vastberaden van start om de lange en saaie reis te vergeten. Met zeer degelijk spel wisten de heren uit Boekel direct een flinke voorsprong op te bouwen in de eerste set. Echter, de ervaren tegenstanders lieten zich niet zo makkelijk van de wijs brengen en vonden halverwege de set bijna weer de aansluiting. Hoewel de Mennekes hun voorsprong niet verder uit konden bouwen verzaakten zij niet deze te behouden. Met degelijk spel ging de eerste set met een stand van 18-25 naar de Boekelnaren.

Unitas trad de tweede set aan met een ongewijzigde opstelling. Voltena wist het eerste punt van de set te scoren, maar had moeite het sterke spel van Unitas bij te houden. De service van Unitas was sterk, er werd nagenoeg niet fout geserveerd. Roy Hectors, wederom spelend als libero, was de steunpilaar van de Boekelse verdediging en werd door de tegenstanders nagenoeg geheel ontzien in de service. Ook aanvallend voerde Unitas de boventoon, met een fitte Jeroen Kuipers op de flank en een breed scala aan drie meter aanvallen van Roel Gijsbers en Paul van Hoeij. Zodoende bleef de druk op de Werkendammers liggen en ging ook deze set naar de Boekelnaren met een stand van 17-25.

Waar Unitas in de derde set onvermoeibaar doorstoomde op ‘’volle poet’’ leek Voltena moeite te hebben om het eigen spel te organiseren. Toch wisten zij op verschillende momenten het spel van de gasten enigszins te ontregelen en leek het bij vlagen op een flipperkast waarbij zelfs spelverdeler Marijn van de Krieken onverhoopt aanviel. De Werkendammers waren verrast maar konden deze aanval nog opvangen, even later liet de Boekelnaar zich echter alsnog gelden als scorende spelverdeler met een paar uitstekende blokkades. Voltena leek gebroken, wat onder andere bleek uit gekibbel op de Werkendamse helft. Het bleek zelfs zo erg dat één der Werkendammers al gedurende de rally naar de bank liep waarop de coach noodgedwongen een time-out aanvroeg. Met 13-25 wisten de Boekelnaren ook de derde set, en daarmee de wedstrijd, overtuigend naar zich toe te trekken.

De vierde set leek een formaliteit te worden; het was de Boekelse heren zaak hun eigen spel niet te verwaarlozen. Al na de eerste rally bleek dat de onrust bij Voltena nog niet getemd was. Er was slechts één punt gescoord in de vierde set en de Werkendamse coach wisselde een van zijn spelers al. Hoewel VC Unitas eventjes iets te te veel achterover leek te gaan leunen bleek Voltena geen partij meer te bieden. Dankzij een hakje van Roel Gijsbers werd een sterke aanval van de Werkendammers op curieuze wijze weerstaan. De Unitassers haalden ook de laatste set binnen (15-25) en speelden daarmee hun vijfde wedstrijd op rij zonder puntenverlies.

Met de 0-4 winst op zak werd huiswaarts gekeerd. De vijf binnengehaalde punten hadden de Boekelnaren met één punt over Nuvo ‘68 heengetild op de ranglijst, waarmee het dus de nieuwe koploper was. Lang kon men hier echter niet van genieten, daar Nuvo ‘68 de koppositie een dag later wist te herpakken met een 4-0 thuisoverwinning. De Boekelnaren staan dus wederom tweede in de competitie, zij het met een wedstrijd minder gespeeld dan Nuvo ‘68. Het is dus zaak voor Unitas de goede vorm vast te houden, daar de wedstrijden tegen de nummers 1 en 3 voor de deur staan!  

Terug