In Memoriam
Albert Verbakel

In Memoriam <br/> Albert Verbakel

Op 14 december, kort voor zijn 79e verjaardag, overleed ons ere-lid Albert Verbakel. Met zijn overlijden verliest VC Unitas een van haar iconen  uit de ruim 50-jarige historie van de club.

Albert was binnen onze vereniging actief sinds de late 70-er jaren. Hij stortte zich destijds met volle overgave op de z.g. WAV-competitie, een ‘winteravond’ volleybalcompetitie voor recreanten die in de wijde regio grote bekendheid genoot. De nauwgezette wijze waarop Albert elke zaterdagavond  leiding gaf aan  deze competitie heeft zeker bijgedragen aan het succes ervan, Albert wist altijd van de hoed en de rand en had altijd de juiste oplossing bij plotselinge problemen.  Albert miste geen enkele avond en was erg praktisch ingesteld, hij vormde de ruggengraat van de winteravond-competitie.

Later breidde hij zijn activiteiten voor de club nog verder uit, Albert vormde de DSA, de sectie arbitrage, leidde de groep van scheidsrechters binnen de club (en die toen – door Albert’s enthousiasme – erg groot was) en floot zelf een eindeloze reeks wedstrijden binnen het district 21, Rijn, Maas en Waal waar Boekel toen onder viel. Ook in de rol als scheidsrechter werd Albert gekenmerkt door zijn rechte rug en de standvastigheid van zijn beslissingen. Hij dwong daarmee respect af en werd erg gewaardeerd door spelers en coaches. Zelfs tot in het seizoen 2016-2017 was hij voor VC Unitas nog actief als beoordelaar van scheidsrechters in opleiding; het bloed kroop immers waar het niet gaan kon.

Vele oud-speelsters van de hoogste damesteams kennen Albert ook nog als coach van hun team. Ook zonder veel volleybalervaring wist Albert zich in die rol goed te ontwikkelen en wist hij in diverse seizoenen mooie resultaten te behalen.

Buiten alle genoemde taken die Albert vervulde was hij ook nog lange tijd bestuurslid, secretaris van de vereniging. Dezelfde punctualiteit kwam daarbij weer tot uiting in de onberispelijke administratie die hij er op na hield, hij kon menig keer anderen corrigeren in hun  misvattingen doordat hij altijd erg goed gedocumenteerd was.

Albert, je was voor onze club betrokken bij vele mooie wedstrijden maar jouw  laatste wedstrijd heb je dan toch verloren, we zullen je nooit vergeten, dat je mag rusten in vrede. 

Frieda, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur VC Unitas, Boekel

Terug