Meisjes-B speelt goed en wint, Heren-1 start slecht maar wint ook

Na de 4-0 oorwassing een week geleden in Rosmalen ging het team Meisjes B van VC Unitas/’t Menneke afgelopen zaterdag op bezoek bij Detac in Zeeland. Een tactische aanpassing in de verdediging gaf het nodige vertrouwen en dat was aan het spelplezier terug te zien. De eerste set werd dan ook gewonnen met 16-25.

Detac liet het er echter niet bij zitten en schakelde een tandje bij. Ondanks verzorgd spel en dapper Boekels verweer op de harde Detac-service werden de 2e en 3e set een prooi voor Detac: 25-22 en 25-21.

Om niet met lege handen naar huis te gaan werd in de 4e set gekozen om de basisopstelling te laten beginnen. Zeer gemotiveerd werd het initiatief weer terug genomen en met goede set-ups en aanval werd de set binnengehaald 20-25.

Voor de derde keer in drie wedstrijden was een 5e set nodig tegen Detac. Met enkele sterke servicebeurten van Juul, Britt en Isa bluften de Boekelse meiden de tegenstander af met 7-15 en daarmee kreeg de pot na bijna 2 uur vermaak een verdiende uitslag: 2-3 !

 

Vorig weekend werd door de heren van VC Unitas/’t Menneke nog glansrijk gewonnen van directe belager Skunk en daarmee werd de koppositie verstevigd in de eerste klasse. Deze zaterdag stond opnieuw een taaie tegenstander op het programma, namelijk Flamingos H2 uit Gennep, een technisch goed geschoold team met veel ervaring. Voor de heren van VC Unitas/’t Menneke vooral zaak om wederom het hoofd koel te houden en uit te gaan van de eigen kracht door met druk te serveren, de passing goed te verzorgen en aan het net de scoringskracht goed uit te nutten. Voor de wedstrijd bleek vaste waarde Stef Peters door griep te zijn geveld waardoor er een oplossing moest worden gevonden om de cruciale middenpositie te bemannen. Wederom werd uit de rijke historie van VC Unitas/’t Menneke een levende legende bereid gevonden om deze positie in te vullen. Meer dan halve eeuw oud, een goede 2 meter lang en tot op het bot gemotiveerd, zou trainer/coach Casper Verstraten het gemis van Stef moeten doen vergeten.

De hal in Gennep zorgt altijd voor wat opstartproblemen, met ook ditmaal een slow start tot gevolg. Met het wegvallen van Stef bleken toch wat automatismen in Boekel te zijn achtergebleven, waardoor de Mennekes vanaf het begin achter de Flamingos aanholden, die de set sterk uitspeelden met 25-22.

De tweede set was nagenoeg een herhaling. De scores bleven aan Boekelse zijde achter en ook het blok vertoonde scheuren, waardoor ondanks twee setpunten, na een spannend slot ook deze set in Gennep bleef (29-27).

Het thuisteam bleek het goede niveau niet door te kunnen zetten en de foutenlast werd aan Boekelse zijde steeds lager. Vooral Jeroen Kuipers begon zijn draai te vinden met bijna 100% scores en lepe dropshots in het centrum van het veld van de tegenstander. Ook blokkerend werd de deur beter in het slot gegooid en zo werd een 2-0 achterstand alsnog naar een 2-3 overwinning omgebogen en blijven de heren op titelkoers. Aanstaande zaterdag 26 januari een nieuwe kraker tegen de nieuwe nummer 2 van de ranglijst, het eerste team van Were-di uit Gemert, om 17.30 uur in de Boekelse sporthal, zorg dat u er bij bent !

Terug