Meiden C voorop in de strijd en een scheids met een tafelbel?

Meiden C voorop in de strijd en een scheids met een tafelbel?

Meiden C eindigde de vorige seizoenshelft met een hele mooie tweede plek in de ranglijst. Ook dit jaar is er weer goed gestart. De eerste thuiswedstrijd werd met 4-0 gewonnen en zaterdag 20 januari stond de 1e uitwedstrijd van deze periode tegen Flamingo’s/Montagnards op het programma.

Flamingo’s en Unitas aan elkaar gewaagd

Met 6 meiden werd er een kwartiertje later dan gepland en met een geïmproviseerde fluit (Het belletje van de receptie) gestart met de wedstrijd. Ondanks een ijskoude sporthal werd met goed samenspel en goede coaching van de meiden een voorsprong van 10-2 behaald. Bij de stand van 15-8 was er een scheidswissel en deze was wel voorzien van een ‘echte’ fluit. Unitas raakte niet van de wijs en de 1e set werd knap gewonnen met 25-16.

In de 2e set was er een snelle achterstand van 5-1 en deze werd door Flamingo’s/Montagnards uitgebouwd naar 18-4. De 2e set gaat uiteindelijk verloren met 25-5. Ook in de 3e set was er een achterstand van 14-6. In de time out werd de juiste snaar geraakt want hierna werd terug geknokt naar 22-12. Dit was helaas toch niet voldoende en de 3e set gaat verloren met 25-14.

In de 4e set gingen de meiden nog een keer vol aan de bak om een 5e set eruit te slepen en dat lukte! Door goed serveren stond al snel een 7-2 voorsprong op het bord. De score werd uitgebreid naar 21-10 met uiteindelijk de setwinst van 25-14.

Een 5e set zou bepalen wie uiteindelijk de wedstrijd zou winnen. Na een goede
3-0 voorsprong draaide de stand naar een 11-6 achterstand. Het gat was te groot geworden en deze beslissende set werd verloren met 15-6.

Het team kan terug kijken op een goede wedstrijd. De volle buit gaat helaas niet mee naar Boekel deze keer. Op naar de volgende wedstrijd!

3-1 winst thuis tegen VC Volt

Een week later kwam VC Volt in Boekel op bezoek. Een redelijk gelijkwaardige tegenstander en een spannende wedstrijd. Bij elke set begonnen de meiden van VC Unitas wat stroef en kwamen een paar punten achter, maar wisten zich ook weer te herpakken. Alleen in de laatste set (bij een 3-0 setstand) liet Flamingo’s dit niet meer gebeuren. Maar toen was de buit al binnen! 3-1 en wederom en nette 2e plek op de ranglijst voor de meiden!

Terug