Meiden B KAMPIOEN!!!

Meiden B KAMPIOEN!!!

Op zaterdag 16 april moest het gaan gebeuren, in Eindhoven Na alle wedstrijden te hebben gewonnen in de afgelopen 8 wedstrijden, met maar 3 setjes te hebben weggeven, stond een uitwedstrijd tegen middenmotor VCE/PVC en slechts 1 setje winst een dikverdiend kampioenschap nog in de weg. Op basis van de statistieken dus geen probleem.

Maar een kampioenswedstrijd is altijd spannend en dat bleek ook wel uit het wedstrijdverloop. Als de zenuwen maar geen parten gaan spelen…

Het meegereisde publiek kreeg een spannende pot voorgeschoteld, maar gelukkig konden de meiden hun zenuwen in bedwang houden en volleyballend het verschil maken. 23-25 in de eerste set en dus kampioen!!!

Het verschil werd nog eens doorgetrokken in set 2, die met 18-25 werd gewonnen en daarna was wellicht de concentratie even weg, want de 3e en 4e set gingen verloren met 26-24 en 25-21.

Hoe leuk zou het zijn om ongeslagen kampioen te worden. Dan moet wel ‘even’ de vijfde set nog worden gewonnen. Makkelijker gezegd dan gedaan als je al in een kampioensroes verkeert, maar op karakter werd een 11-8 achterstand omgebogen in een 15-17 overwinning.

Supergoed gedaan meiden en namens alle leden van VC Unitas, van harte gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap!!!

Terug