Matige pot Heren-1

Op zaterdag 3 februari speelde VC Unitas/Heren-1 thuis tegen VC Volt. De eerdere ontmoeting in het begin van het seizoen werd gewonnen door Unitas met 0-4 met ruime setstanden.

De voorbeiding voor deze wedstrijd was echter niet optimaal. Ziekte en diverse andere redenen maakten dat de Unitas-selectie onvoldoende trainingsarbeid had kunnen verzetten. Dat bleek al meteen in de eerste set; De Mennekes hadden moeite om in het spel te komen, de blokzetting was niet goed en het algehele spel onverzorgd. Aan het einde kwamen de heren gelukkig wat beter op gang en men sleepte de set alsnog binnen met 25-22.

Het eindniveau van de eerste set nam men mee naar de volgende en nu ging het wat eenvoudiger; 25-16.

In de derde set kreeg Unitas meer moeite met de service pass waardoor veel punten bleven liggen, ook omdat teveel ballen blind in het Volt-blok werden geramd. Gelukkig wist de tegenstander niet te profiteren en met een zwakke service Unitas aan de nodige punten te helpen: 25-18.

Uiteraard was de thuisploeg van plan om ook het laatste wedstrijdpunt te pakken maar met het spelniveau van de eerste drie sets was het nog maar de vraag of Volt dat toe zou staan. De Boekelse heren hielpen de gasten aardig op weg door het rommelige eigen spel. Een teveel aan persoonlijke fouten leverde veel punten op voor de ploeg uit Cuijk/Beers/Grave en Unitas wist op geen enkel moment het ranglijstverschil uit te stralen. Dat maakte dat de laatste set met 19-25 verloren ging en er dus ‘maar’ vier wedstrijdpunten bijgeschreven werden waar het er toch echt vijf hadden moeten zijn. De heren staan daarmee op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst, samen met Bladel.

Op 17 februari volgt de zeer lastige uitwedstrijd tegen Bedovo in Beek en Donk, het team op de 4e stek. Dat wordt dus een heel belangrijke wedstrijd voor de Boekelse heren waarin men veel beter zal moeten presteren dan afgelopen zaterdag. Laten we hopen dat carnaval de heren goed doet…

Terug