Lastige wedstrijd voor Heren-1

Na 3 weekenden zonder wedstrijden werd de draad weer opgepakt door de heren van VC Unitas / ’t Menneke. Helemaal uit Werkendam  kwam Voltena op bezoek en doorkruiste daarmee het volledige Brabantse risicogebied. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd tegen dit team door Unitas nog vrij gemakkelijk gewonnen, maar met een vierde plek op de ranglijst bleef dit een niet te onderschatten tegenstander.

Ondanks 3 weken rust waren de kampioenskandidaten allerminst topfit, en daar heeft carnaval noch corona een bijdrage aan geleverd. Vooral op de middenpositie zijn blessuregevallen en daarbij ook nog zekerheidje Stef Peters die niet aanwezig kon zijn. De flexibele schil moest dus weer stevig aangesproken worden. Luc van Hout was daarom in twee trainingen omgeturnd tot middenman én weer terug in de Boekelse basis na bijna twee jaar afwezigheid. Daarnaast moest ook trainer/coach/bankzitter Casper Verstraten weer vrezen voor speeltijd…   

De wedstrijd dan, zonder handen schudden beginnen dit keer. De eerste set ging redelijk voortvarend, totdat Luc al na korte tijd bij een blokkeeractie zijn enkel blesseerde en het veld moest ruimen, beterschap Luc! Na de vorige wedstrijd dus wederom speeltijd voor Casper. Maar ondanks deze tegenslag werd de set nog door de Mennekes binnengehaald met 25-22. De tweede set verliep aanvankelijk goed voor de Boekelse heren, tot een stand van 19-12, waarna de tegenstander in twee servicebeurten (en met veel persoonlijke fouten aan Unitas-kant) de stand gelijk trok en er een nek-aan-nek race ontstond richting einde set, waarbij Voltena aan het langste eind trok, 25-27. In de derde set een zelfde beeld, voorspelbare aanvalscombinaties, veel onnodige fouten en miscommunicatie, de vele wijzigingen in de opstelling eisen toch hun tol. Opnieuw een verlies met het kleinst mogelijke verschil, 26-28.

Als het spel niet loopt, moet er uit een ander vaatje worden getapt. En dat gebeurde ook. De hoge foutenlast kon worden gecompenseerd met hard werken en uiteindelijk bleek dit voldoende om de volgende set met 25-20 te winnen en de stand gelijk te trekken tot 2-2. 

De knieën en de ‘conditie’ van onze Casper werden maximaal benut met een vijfde set, die ondanks een valse start uiteindelijk met 15-8 ook aan Boekelse zijde kon worden bijgeschreven.

Met dit resultaat is de concurrentie 1 puntje ingelopen, maar de Mennekes gaan nog steeds fier en ruim aan kop in de 1e klasse!

Terug