Klinkende zege voor Heren 1 in ‘dorpen derby’

Op zaterdag 8 oktober stond er voor de heren van VC Unitas / ’t Menneke weer eens een ouderwetse ‘derby’ op het programma. De Mennekes ontvingen thuis de heren van TFC uit Odiliapeel en die confrontatie heeft altijd een speciale lading. Waar in het (verre) verleden de matches tussen deze tegenstanders regelmatig met de nodige stekeligheden gepaard gingen – zoals bij een echte derby meestal het geval is – ontspon zich nu vanaf het eerste fluitsignaal een gelijk opgaande maar sportieve strijd. Tegen de brute aanvalskracht van de gasten zette Unitas een degelijk blok waarmee regelmatig punten werden gescoord. Daarnaast zette Unitas met een sterke service de passers aan de overkant stevig onder druk en wist daarmee tegen het einde van de set een doorslaggevende voorsprong te nemen en met 25-21 het eerste wedstrijdpunt binnen te halen.

Het verlies van de eerste set motiveerde de mannen van Terraveen Forzato Combinatie om nog wat meer fanatisme in de wedstrijd te brengen en de druk op de thuisploeg op te voeren. Ook nu gingen de teams voortdurend gelijk op. Aan de kant van Unitas viel met name Jeroen Kuipers op die liet blijken volleyballend volwassen te zijn geworden. Waar zijn motto altijd “ogen dicht en zo hard mogelijk slaan” was, liet hij nu veelvuldig zien ook met slimme tactische ballen te kunnen scoren. Een verstandige keuze tegen het sterke Peelse blok en hij pakte zo heel veel punten mee! Deze set bleef tot het einde superspannend, maar helaas voor de thuisploeg; nu trok TFC met 24-26 nipt aan het langste eind.

Ook de sets 3 en 4 waren een traktatie voor het publiek met mooi volleybal, spectaculaire acties, snoeiharde smashes en mooi verdedigend werk. Gelegenheidslibero Luc van Hout onderscheidde zich met strakke passes en knappe reddingen. De ervaren Nick de Wit, stabiel als altijd, scoorde veel en coachte zijn teamgenoten doorlopend binnen de lijnen. Ook middenblokkeerder Roy v.d. Wetering deed waar hij (erg) goed in is; de tegenstander afblokken en veel aanvallen onschadelijk maken. Ieder pakte zo zijn puntjes mee en als team werd er maximaal gepresteerd. Het gevolg was een 25-21 en 25-20 setwinst en daarmee weer 4 wedstrijdpunten voor De Mennekes en met dit resultaat bekleden de Boekelse heren na 3 wedstrijden een knappe tweede plek op de ranglijst!

Spannende strijd voor Meiden B tegen Polaris

Meiden B had na twee makkelijke overwinningen eindelijk een eerste echte test op het programma, tegen VC Polaris MB2, die eveneens 9 punten uit 2 wedstrijden had. Er ontspon zich een lange en spannende strijd waarin set 2 en 3 met het kleinst mogelijke verschil verloren gingen en de gasten uit Oss na 5 sets aan het langste eind trokken en met 2-3 wonnen (25-17, 25-27, 25-27, 25-15, 11-15).

Terug